Company Logo

Luiers

Een luierfetisj kan praktische problemen veroorzaken, bijvoorbeeld "waar kan ik ze kopen", "hoe doe ik ze om". Op deze pagina vind je wat tips, maar ook informatie over het ontstaan van de wegwerpluiers en luiers door de eeuwen heen.

Wegwerpluiers

Er zijn tal van soorten luiers. Zo heb je de pull-ups, inlegluiers en natuurlijk de slips voor het zwaardere gebruikt.

In de meeste gevallen gebruiken ABDL's de zogenaamde broekluiers, eventueel aangevuld met een extra inlegger. Deze zien er qua uiterlijk hetzelfde uit als babyluiers, afgezien van het kinderlijke patroon dat vaak op kinderluier staat.

Register to read more...

Katoenen luiers

Sommigen geven de voorkeur aan enkel wegwerpluiers, maar er zijn ook tal van katoenen luiers.

Register to read more...

Plastic broekjes

Het voornaamste doel van plastic broeken is om deze over een luier te dragen, zodat de kans op lekkages minimaal is. Meestal draag je een plastic broek om een katoenen luier, maar ook bij plastic luiers kan het heel praktisch zijn, omdat het behalve lekkages tegengaat, ook het kraken / ritselen van een luier tegengaat.

Register to read more...

Kopen en bezorgen

Een vraag die we vaak krijgen is; hoe kom ik aan luiers? Dat is voor zowel de beginnende als de "gevorderde" abdl vaak een groot probleem.

Op deze pagina willen we wat tips meegeven.

Register to read more...

Luiers omdoen

Op sommige verpakkingen van luiers staat aan de hand van een paar afbeeldingen beschreven hoe je een luier het beste om kunt doen. Op deze pagina hebben we een voorbeeld van zo'n instructie geplaatst.

Natuurlijk zijn er tal van andere manieren, de meesten zullen het liggend doen, maar zoals je op deze pagina ziet kan het ook op een relatief eenvoudige manier zittend of staand (voor als je ooit eens in een openbaar toilet wilt verschonen).

Register to read more...

Herkomst woord "diaper"

Heb je je wel eens afgevraagd waar de katoenen luier is uitgevonden, en hoe de Engelse benaming van het woord luier (diaper) is ontstaan? Nou, daarvoor gaan we terug in de tijd, naar het pittoreske plaatsje Ieper in België.

De draperie of lakenhandel zorgt in de 12de eeuw voor een snelle groei van de jonge stad. Ieper wordt, na Brugge en Gent, één van de belangrijkste lakencentra met een internationaal afzetgebied. Zelfs in het Russische Novgorod werd het Ieperse laken verkocht.

Register to read more...

Ontstaan van de wegwerpluier

Babybilletjes hadden vroeger heel wat meer te verduren dan tegenwoordig. Bladeren van planten en dierenvellen vormen in de oudheid de grondstoffen voor luiers. Later worden katoenen en linnen doeken gebruikt. Ze worden na gebruik uitgespoeld en gedroogd in de zon, bij het vuur of bij de kachel.

De groeiende kennis over bacteriën leidt ertoe dat in het begin van de vorige eeuw tot ver in de jaren zestig moeders de katoenen luiers in ketels gaan koken, een tijd? en energieverslindende bezigheid.

Register to read more...

Luierhistorie

De vraag naar luiers is eigenlijk al zo oud als de mensheid zelf, zelfs Adam en Eva schijnen in het paradijs met dit probleem gekampt te hebben, hoe mooi het paradijs ook geweest moet zijn. Een van de zaken waar de mensen zich namelijk al vroeg in onderscheidden van de dieren is de bewuste behoefte aan hygiëne.

Er zijn diverse oudheidkundige documenten gevonden die refereren aan speciale kleding die gebruikt werd voor baby’s in die tijd. De oude Egyptenaren, de Azteken, de Romeinen en vele anderen lieten documenten na over hun activiteiten waarin het gebruik van luiers genoemd werd.

Register to read more...