Company Logo

Wat is ABDL?

Wil je meer weten over wat luierfetisjisme of infantilisme is? Op deze pagina's vind je het antwoord.

Infantilisme

Infantilisme is een term die wordt gebruikt voor volwassenen (en soms ook tieners) die de innerlijke drang hebben zich te gedragen als baby, peuter of kleuter. Het (willen) dragen (en al of niet deels gebruiken) van luiers is meestal een wezenlijk onderdeel.

Dit verlangen komt bij mannen beduidend vaker voor dan bij vrouwen. In de psychologie wordt dit verschijnsel ingedeeld bij de parafilieën en in principe als onschadelijk beschouwd.

Register to read more...

Luierfetisjisme

Luier fetisjisme is een vorm van fetisj waarbij seksueel genot wordt beleefd aan het dragen van een luier. Een luierfetisjist (of diaperlover/luierliefhebber) raakt opgewonden wanneer hij in gedachten, via allerlei media, of in het echt geconfronteerd wordt met het dragen van een luier.

Het komt geregeld voor dat fetisjisten er pas op latere leeftijd achter komen dat zij niet de enige zijn. Vaak wordt er een link gelegd met ervaringen die zijn opgedaan in de jeugd. Een voorbeeld hiervan is wanneer een jongen een te vroeg zindelijk is gemaakt of een bepaald trauma heeft gehad. Dat kan voor de betreffende jongen een reden zijn dat hij hier later een fetisj aan overhoudt.

Register to read more...

Bedplassen

Bedplassen is geen ziekte, het is een symptoom dat iedereen kan overkomen en dat uiteenlopende oorzaken heeft of kan hebben.

Algemeen wordt van bedplassen gesproken als iemand minstens één of meer natte bedden heeft per week. Vaak wordt iemand pas als een bedplasser beschouwd als het ouder is dan 6 jaar.

Register to read more...

Anderen vertellen

Allereerst moet je jezelf afvragen waarom je het wil vertellen. Is dat omdat je het niet geheim wil houden of woon je b.v. nog bij je ouders of met een partner en kun je het niet geheim houden?

Die keuze moet ieder voor zichzelf maken maar als je er voor kiest om je geheim te delen dan kan dat op verschillende manieren.

Register to read more...