Company Logo

Kinderkamer

Niet zoveel mensen die onze fetish delen hebben de mogelijkheid om in hun eigen huis ruimte vrij te maken voor het beoefenen van hun hobby. Ben je alleen DL dan is dat niet zo'n probleem maar ben je echt AB dan is het hebben van een babykamer op een formaat dat jou past natuurlijk wel zoiets als het uitkomen van een droom.

We kennen een aantal mensen in Nederland die zo'n kamer hebben en ook wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we er zelf eentje hebben kunnen bouwen. Daarvoor hebben we 1 kamer in ons huis gereserveerd. Nou ja eigenlijk 2 want ook de zolder boven de babykamer is in daarvoor in gebruik. Zoals jullie verderop op de site kunnen zien is dat onze legozolder.

Voor het inrichten van de kamer kun je niet zomaar kant en klare spulletjes kopen. Een ledikantje, kinderstoel of commode zijn volop te koop maar zoek je een ledikantje met een lengte van 2 meter, of een kinderstoel van anderhalve meter hoog dan heb je echt een uitdaging :-). Soms worden die overigens online we te koop aangeboden maar de prijzen daarvan zijn bijna altijd verschrikkelijk hoog. Zelf maken is dan het alternatief. Hieronder kun je per meubelstuk lezen hoe we dat hebben gedaan.

Natuurlijk is een babykamer niet compleet met alleen maar meubeltjes. De kamer is ook geschilderd in gele en blauwe (jongens) kleuren.

Aan de aankleding is veel zorg besteed, van details zoals een groeimeter tot aan de onmisbare verzameling knuffels. Deze verzameling knuffels groeit gestaag door, het blijkt erg moeilijk te zijn om die pluizige, zachte beesten in de winkel te laten liggen.

Als je benieuwd bent hoe onze kamer er uit ziet, dan kun je op het filmpje klikken dat hiernaast staat.

 

 

Een vraag die we vaak krijgen is hoe of de kamer vrij toegankelijk is. Nou, we kunnen jullie vertellen dat er een goed slot op de deur zit. Ongenode gasten komen er niet in, dat willen we niet want een fetish als de onze is geweldig maar anderen er ongevraagd mee confronteren is niet wat wij willen. Vandaar dat ook spulletjes die we wat vaker gebruiken zoals de luiers of b.v. de buggy er netjes worden "gestald".

Vragen over de inrichting beantwoorden we graag dus heb je ze dan schroom niet ze ons te stellen.

 

Luiers

Uiteraard zijn er luiers in alle soorten en maten in onze commode te vinden.

Onze favoriete luier is de Tena Slip Maxi, een luier die (gelukkig) nog steeds een plastic buitenkant heeft en daardoor ook nog echt het gevoel van een ouderwetse luier geeft. Het meest prettige van deze luier is de pasvorm, hij sluit goed aan op het lichaam en kan door de hersluitbare plakstrips makkelijk open- en weer dichtgemaakt worden. Een klein nadeel is dat de onderste plakstrips na verloop van tijd los kunnen gaan.

Register to read more...

Verzorgingsproducten

Voor de verzorging maken we uiteraard gebruik van Zwitsal producten. Deze heb je in allerlei soorten en moeten binnen handbereik zijn bij een verschoning.

Daarom hebben we aan de muur een plankje gemaakt waarop alle spulletjes op kunnen staan en waar haakjes aanzitten om bijvoorbeeld een handdoek aan op te hangen.

Register to read more...

Het spijltjesbed

Het frame van het spijltjesbed hebben we gekocht bij Ikea. Dit bed was erg geschikt om als basis gebruikt te worden voor het spijltjesbed, onder andere vanwege de maat: 200 x 90 cm. De ombouw is vrij stevig en de balken zijn breed genoeg om spijltjes in aan te brengen. Het vergde natuurlijk wel wat kluswerk, maar met de juiste materialen / gereedschappen kun je een heel eind komen. Het enige wat we hebben hoeven doen is het boren van de gaten waardoor de spijlen zouden moeten komen.

Register to read more...

De Box

Over de box zijn we nog niet helemaal tevreden. Voorlopig voldoet de tweelingbox die we tweedehands hebben gekocht prima, maar hij steekt een beetje af bij de andere meubeltjes in de kamer omdat de box een echt kinderformaat heeft en niet is berekend op adult baby's.

Je kunt wel met z'n tweeën in de box zitten, maar er languit in liggen gaat helaas niet, want daar is hij net iets te klein voor.

Met twee boxkleden erin ziet hij er kinderlijk uit, maar zodra we de tijd vinden om zelf een box op groot formaat te bouwen gaat deze er zeker komen. Want wat is een kinderkamer zonder box?

Register to read more...

De commode

De commode hebben we niet zelf gemaakt, maar in een gewone meubelzaak gekocht. De basis is een dressoirkast van 2.50 bij 60 cm.

De kast zelf heeft de ideale hoogte voor een commode en voldoende opbergruimte voor een flinke voorraad luiers in diverse soorten en maten. Achter twee deurtjes zijn de luiers opgeborgen en achter het derde deurtje liggen onder andere plastic broekjes, rompertjes en footed sleepers.

Register to read more...

Aankleding

Een kinderkamer met alleen maar meubeltjes is natuurlijk een beetje kaal. Omdat we beide een grote fan zijn van Disney (met name Donald Duck) is dat ook het thema van de kamer geworden, wat niet wegneemt dat je bijvoorbeeld ook Elmo uit Sesamstraat kunt tegenkomen, die het toch wel erg goed kan vinden met Pluto.

Boven de commode hebben we drie schilderijen van Donald Duck opgehangen, die in de loop van de tijd nog wel kunnen wisselen. Verder vind je in de kamer verschillende Disney-figuren.

Register to read more...

De kinderstoel

Voor de kinderstoel zijn we in eerste instantie op zoek gegaan naar een geschikt basismodel dat we eventueel zelf zouden kunnen aanpassen. Uiteindelijk zijn we uitgekomen bij een grote kinderstoel van Storchenmühle die we met een aantal kleine aanpassingen geschikt hebben gemaakt.

Toch bleek dat niet echt ideaal te zijn, het was natuurlijk een gewone kinderstoel op klein formaat. Toen zijn we gaan nadenken over een kinderstoel in het juiste formaat. Die kun je natuurlijk niet zomaar in de winkel kopen en dat deed ons besluiten om er zelf eentje te maken.

Register to read more...

Knuffels

In de kinderkamer zijn tal van knuffeldieren te vinden. Zo heeft een berenfamilie uit de Bijenkorf hier een onderdak gevonden en die hebben het er prima naar hun zin (we horen ze tenminste niet klagen).

Een aantal beren zitten op zwevende plankjes van Ikea, eigenlijk wel een beetje de hofleverancier van deze kamer.

Register to read more...

Legokamer

We zijn al jaren druk bezig om Lego verzamelen. Onze voorkeur gaat voornamelijk uit naar Lego City, waar je steden / dorpen mee kunt bouwen. Lego is een tijdje gestopt geweest met het uitbrengen van nieuwe Lego City bouwwerken, maar de afgelopen tijd worden er steeds meer nieuwe dozen uitgebracht. Denk bijvoorbeeld aan brandweerkazerne's, ziekenhuizen, maar ook gewone huisjes, autootjes en andere onderwerpen voor een stad.

Register to read more...