Company Logo

Luier varia

Op deze pagina vind je allerhande leuke feitjes en weetjes die betrekking hebben op luiers. Heb je je altijd al afgevraagd of er beroepen zijn waar men luiers draagt, of welke beroemde personen luiers dragen? Op deze pagina's vind je het antwoord.

Stephen King

Van Stephen King, de wereldberoemde schrijver van thrillers wordt vaak gezegd dat hij graag luiers draagt.

Hij heeft dit nooit met zoveel woorden gezegd, maar in zijn boeken komen verdacht vaak luiers voor. Meestal gebruikt hij luiers in een heel logisch verband d.w.z. in relatie tot kinderen. Nooit baby's (voor zover bekend), maar altijd jonge kinderen of volwassenen.

Register to read more...

Astronauten

Heb je je wel eens afgevraagd hoe een astronaut in de ruimte naar het toilet gaat? Lijkt me niet zo eenvoudig, het conventionele toilet zoals we dat allemaal kennen is niet zo geschikt voor gebruik in een omgeving zonder zwaartekracht.

Register to read more...

Beurzen

Je bent niet altijd in de gelegenheid om een toilet te bezoeken als je nodig moet, vooral niet als je op beurs of een markt staat en niet van je stand weg kan omdat je spullen onbeheerd blijven. Wat doe je dan in zo'n geval?

Register to read more...

Piloten

Wel eens afgevraagd wat piloten moeten doen als ze aan het vliegen zijn in hun F-16 en opeens nodig naar de wc moeten? Een luier is een logische oplossing en hier wordt dan ook gebruik van gemaakt.

Bij het bereiken van een bepaalde snelheid en de daarmee samenhangende G-krachten, is wordt de blaas soms in een reflex geleegd. Om te voorkomen dat een piloot na een vlucht met een natte broek het vliegtuig uitstapt, draagt men hiervoor luiers.

Register to read more...

Rolstoelmeerdaagse

Er bestaat een rolstoelmeerdaagse, hierbij rijden de deelnemers ongeveer 30 kilometer per dag en voor minder validen is het minder vanzelfsprekend om onderweg tegen een boom te gaan staan. Vandaar dat er gezocht wordt naar andere alternatieven, zoals blijkt uit onderstaand artikel.

Register to read more...

Schaatsers

Luiers dragen omdat dat goed uitkomt, je kunt je sporten voorstellen waarbij dat ideaal lijkt, met name sporten waarbij het aankomt op snelheid en een lange tijd een topprestatie moeten leveren. Zoals schaatsers, lees het onderstaande artikel maar:

Register to read more...