Company Logo

Inloggen

Het spijltjesbed

Het frame van het spijltjesbed hebben we gekocht bij Ikea. Dit bed was erg geschikt om als basis gebruikt te worden voor het spijltjesbed, onder andere vanwege de maat: 200 x 90 cm. De ombouw is vrij stevig en de balken zijn breed genoeg om spijltjes in aan te brengen. Het vergde natuurlijk wel wat kluswerk, maar met de juiste materialen / gereedschappen kun je een heel eind komen. Het enige wat we hebben hoeven doen is het boren van de gaten waardoor de spijlen zouden moeten komen.

Bij de Praxis (en wellicht ook andere bouwmarkten) zijn standaard ronde spijlen in verschillende maten beschikbaar. Deze hebben we een groot aantal gekocht en op maat gezaagd.

Na het boren van de gaten was het enkel nog een kwestie van de spijlen er in schuiven en vast te lijmen. De gaten hebben we daarna weggewerkt met een houtvulmiddel, waardoor de spijlen goed vastzitten en de verbinding niet meer zichtbaar is.

De laatste stap was het schilderen van het bedje. We hebben gekozen voor een warme lichtgele glanslak, wat het bedje helemaal afmaakt. Om het bedje helemaal af te maken zijn we op zoek gegaan naar een leuke dekbedovertrek, deze zijn in iedere speciaalzaak voor bedden verkrijgbaar.

Kijk hier om foto's te bekijken van het bouwproces.