Company Logo

Inloggen

Verzorgingsproducten

Voor de verzorging maken we uiteraard gebruik van Zwitsal producten. Deze heb je in allerlei soorten en moeten binnen handbereik zijn bij een verschoning.

Daarom hebben we aan de muur een plankje gemaakt waarop alle spulletjes op kunnen staan en waar haakjes aanzitten om bijvoorbeeld een handdoek aan op te hangen.

Speciale aandacht is er voor producten die helpen bij het oplossen van luieruitslag. Uit eigen ondervinding, maar ook uit ervaringen van anderen, weten we dat uitslag niet alleen vervelend is maar ook best lang kan aanhouden als je er niks tegen doet. Regelmatig behandelen met zalf is hiervoor de oplossing. Er zijn ontzettend veel zalfjes op de markt maar we willen er 2 aanbevelen die we zelf hebben getest en die goed werken.

De eerste is een dikkere zalf en vooral bedoeld voor schrale billen. Deze zalf heet Sudocreme en is verkrijgbaar bij de meeste drogisten. De zalf is op basis van hypo-allergeen en werkt vooral goed als de luieruitslag nog in een beginnend stadium is. Al na een paar dagen is de uitslag verdwenen maar let wel op, de zalf moet goed dik worden ingesmeerd.

De tweede zalf is wat dunner, eigenlijk meer een creme, en vooral bedoeld voor gebruik tussen je benen als de uitslag al flink heeft toegeslagen en je een jeukend en branderig gevoel hebt. Deze zalf heet Antischimmelzalf en is ook verkrijgbaar bij de meeste drogisten. Wij kopen hem bij het kruidvat dat een eigen merk voert tegen een schappelijke prijs. De creme is op basis van Miconazolnitraat en heeft bij gebruik gedurende een week als resultaat dat de uitslag is verdwenen. Ook hier opletten dat je niet te zuinig moet zijn met gebruik

Voor het gebruik van beiden geldt natuurlijk wel dat je goed de bijsluiter moet lezen voor gebruik. Bij een heel gevoelige huid of als je weet dat je allergieen hebt tegen bepaalde stoffen kan het gebruik anders uitpakken dan onze ervaring. Ondervind je andere resultaten dan hier beschreven dan willen we dat natuurlijk graag van je weten.