Company Logo

Inloggen

Luierfetisjisme

Luier fetisjisme is een vorm van fetisj waarbij seksueel genot wordt beleefd aan het dragen van een luier. Een luierfetisjist (of diaperlover/luierliefhebber) raakt opgewonden wanneer hij in gedachten, via allerlei media, of in het echt geconfronteerd wordt met het dragen van een luier.

Het komt geregeld voor dat fetisjisten er pas op latere leeftijd achter komen dat zij niet de enige zijn. Vaak wordt er een link gelegd met ervaringen die zijn opgedaan in de jeugd. Een voorbeeld hiervan is wanneer een jongen een te vroeg zindelijk is gemaakt of een bepaald trauma heeft gehad. Dat kan voor de betreffende jongen een reden zijn dat hij hier later een fetisj aan overhoudt.

Een luierfetisj is niet het zelfde als infantilisme. Bij de fetisjist ontbreekt de behoefte om zich in te leven in de rol van een kind. Het dragen van een luier zelf maakt dat een fetisjist seksueel opgewonden wordt. Soms is dat een droge luier, maar het kan ook zijn dat hij wordt gebruikt.

Een luierfetisj is een onschuldige vorm van seksuele beleving. Vaak is het wel zo dat het moeilijk is om aan een partner te vertellen dat je graag luiers draag. De praktijk leert dat het vertellen tegen je partner in lang niet alle gevallen schadelijk is voor een relatie maar die keuze maakt iedereen natuurlijk voor zichzelf (zie, hoe vertel ik het?).

Als een fetisjist zijn luier gebruikt dan komt er een moment dat de gebruikte luier moet worden uitgedaan. Plan dus van tevoren goed de momenten waarop je dat doet. Zorg dat je de douche bij de hand en een geschikte weggooiplek voor je luier hebt. Een goede planning voorkomt een hoop gedoe achteraf:-). En wil je je luier ook buitenshuis dragen dan is dat best goed te doen. Het is onze ervaring dat een enkele luier (zonder inlegger) zo goed als onzichtbaar is onder je normale kleding. Vind je je luier te veel kraken dan kun je er een plastic broek of boxershort over aantrekken. Het kraken zal dan zo goed als verdwijnen. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen dat niet te doen. Een luier dragen is tenslotte een spannende aangelegenheid :-).