Company Logo

Inloggen

Luiertest

Flufsan Super Nacht

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 14-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Fidelity
Website: Onbekend

Algemeen

Het is even schrikken als je de Flufsan Super Nacht luier voor de eerste keer ziet. De kleur van de medium-maat is zalmroze en doet denken aan een onderbroek voor oudere dames.

Als je de luier open vouwt, dan valt ook op hoe dun het plastic van de luier is. Bij het omdoen van de luier is er dan ook de angst om de luier al meteen kapot te trekken, maar dat blijkt gelukkig niet zo snel te gaan.

De kleur van de Flufsan blijkt ook bij het omhebben een nadelig effect te hebben. De luier ziet er erg vrouwelijk uit, en hoewel dat voor sommigen ook een aantrekkingskracht kan hebben, is de kleur voor ons een groot minpunt.

Ook deze luier is voorzien van dubbel uitgevoerde plakstrips, waardoor de luier ook een keer te openen is. De onderste plakkers blijven dan op de luier achter, tenminste dat is de bedoeling, maar bij het heropenen van de luier blijken de eerste plakstrips zo goed op de luier vast te zitten dat het dunne plastic scheurt en de luier na de eerste keer openen onbruikbaar is geworden.

De luier is aan de voor- en achterkant uitgevoerd met elastiek, waardoor de kans op lekkages als je ligt, verkleind wordt. Ook is de luier voorzien van anti-lekrandjes (iets dat bij Europese luiers ook wel standaard is).

Absorbtiecapaciteit

De fabrikant geeft aan dat de luier in de maat medium tot 2700 ml op zou moeten kunnen nemen. Uiteraard is dit getal alleen te halen als de luier van voor tot achter gebruikt wordt.

Toch valt het niet tegen, ondanks de geringe dikte van de luier weet deze toch vrij veel op te nemen en blijft hij erg lang droog aanvoelen.

De binnenlaag klontert niet zo snel en ook het uithangen van de luier blijft achterwege.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80-115 cm 2700 ml
LargeJa115-150 3400 ml
Extra LargeJa 120-170 3400 ml

Verkrijgbaarheid

Deze luier is verkrijgen bij de betere webshops.

Conclusie

Die gekke kleur van de Flufsan Super Nacht staat ons er tegen, daarnaast geeft het dunne plastic van de luier ook niet veel vertrouwen en hebben we het idee dat de luier snel kan scheuren als je wat actiever in het leven staat, of in de nacht gewoon onrustig slaapt.

Naar ons idee is dit geen ideale luier voor de gemiddelde luierliefhebber.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 6
Uiterlijk: 4
Discretie: 6
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 6-

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Arjan op 2016-02-23

Ziet er niet uit, de kleur vind ik ook lelijk en hij zit niet zo fijn als ik had verwacht. Ik zou zeggen niet doen deze luier.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: