Company Logo

Inloggen

Luiertest

Kolibri Slip Basic

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 07-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Kolibri
Website: Niet bekend

Algemeen

Naast de vrij dikke "Kolibri Comslip Plus" is er ook de "Kolibri Slip Basic" verkrijgbaar. Deze is aanzienlijk dunner dan de eerstgenoemde luier en we schatten zo in dat deze luier vooral voor overdag bedoeld is, om kleine ongelukjes op te vangen.

Het uiterlijk van de luier is prima in orde. Het is een mooie witte luier, waarop in kleine letters de naam en de maat van de luier vermeld staat. Die vervagen al naar gelang de luier natter wordt. Een andere vochtindicator ontbreekt op de luier.

De dikte van de luier is zoals gezegd minimaal, waardoor de luier ook prima overdag onder een spijkerbroek gedragen kan worden. Wel heeft de luier neiging wat te kraken, maar dat kan, indien gewenst, met een strakke boxer verborgen worden.

De luier is voorzien van een plasgootje en eenmalig te hersluiten plakkers (de eerste laag plakstrips blijft dan op de luier achter.

De luier is verder voorzien van een elastische taille, waardoor de kans op lekken boven uit de luier minimaal zal zijn. Ook in de liezen sluit deze luier prima af, zonder een strak of snijdend gevoel te geven.

Absorbtiecapaciteit

Het is zeer zeker geen luier die je een lange periode kunt dragen en gebruiken, omdat deze maar een beperkte opvangcapaciteit heeft.

De luier absorbeert redelijk snel en voelt na twee keer plassen nog redelijk droog aan. De pulplaag begint na een tijdje wel wat te klonteren, maar blijft redelijk goed op zijn plaats zitten. Ook gaat de luier niet echt hangen als hij zijn maximale opnamecapaciteit bereikt heeft.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80 - 125 cm1150
LargeJa115 - 155 cm1850
Extra Large

Verkrijgbaarheid

In de betere webwinkels is deze luier goed verkrijgbaar, bij de gewone internetapotheken zijn we deze luier echter nog niet tegengekomen. Maar het loont zeker de moeite om hem eens te proberen.

Conclusie

Met de luier zelf is op zich niks mis, hij doet wat hij zou moeten doen, is mooi wit, maar de luier is een stuk dunner dan zijn grotere broertje en is daarom naar ons idee niet geschikt voor het luierspel, tenzij veelvuldig verschonen juist je ding is.

Absorptievermogen: 6
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 7
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: MaikJ op 2015-05-25

Veel te dun voor mij, had wel een stuk dikker gemogen.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: