Company Logo

Inloggen

Luiertest

Beesana Super

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 05-04-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Beese
Website: http://beese-medical.de/

Algemeen

De Beesana Super is een lichtblauwe luier met een plastic buitenlaag, dat is in ieder geval een mooie binnenkomer. De opdruk is minimaal, er staat in kleine blauwe letters wat gegevens over de luier, maar dit is zeker niet storend. Later zal ook blijken dat na het gebruiken van de luier deze tekst niet meer zichtbaar is.

Bij het open vouwen van de luier valt op dat de plastic buitenlaag vrij dun is en daardoor redelijk kraakt. Dit hoeft geen probleem te zijn als de luier alleen binnenshuis wordt gedragen, of buitenshuis met een strakke boxer eroverheen, of zonder boxer natuurlijk als je dat spannend vindt.

De luier is voorzien twee plakstrips aan beide zijden van de luier die eenmalig te heropenen zijn. Daarbij blijft de onderste laag van de plakstrips op de luier achter. Dit werkt bij deze luier prima (bij sommige luier trek je toch het plastic van de luier kapot).

De pasvorm van de luier is prima, hij sluit goed af in de liezen en verkleint daardoor de kans op lekkages.

Absorbtiecapaciteit

De luier voelt niet zo dik aan en de eerste gedachte is dan ook dat het eigenlijk niks kan zijn, tenminste, niet als je op zoek bent naar een luier die je de hele dag of nacht zonder zorgen kunt dragen.

Toch blijkt de Beesana Super vrij veel te kunnen absorberen, zonder dat je het gevoel krijgt dat de luier gaat lekken. We hebben de luier zeker 8 uur gedragen zonder door te lekken.

Het is wel zo dat de pulpmat na verloop van tijd flink gaat klonteren. Op zich hoeft dat geen probleem te zijn, ware het niet dat dit de absorptie tussen de binnen wat minder effectief maakt. Wellicht is het ook gewoon een goede indicatie om te gaan verschonen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa70 - 115 cm3300 ml
LargeJa100 - 150 cm 3400 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Net zoals de meeste onbekendere luiers is de Beesana Super verkrijgbaar bij de wat beter gesorteerde webshops. Bij (internet)apotheken zul je tevergeefs naar deze luier zoeken.

Conclusie

We zijn aangenaam verrast door deze luier. Hij is niet al te dik en kan redelijk veel hebben. Daarnaast is de lichtblauwe kleur ook wel grappig (het hoeft niet altijd wit te zijn).

De luier is wat ons betreft geschikt voor diaper lovers en adult babies.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 8
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: