Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tranquility ATN

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 05-04-2016
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tranquility
Website:

Algemeen

De Tranquility ATN (ATN staat voor All-Through-the-Night) is een luier uit Amerika. Het is een mooie witte luier die speciaal geschikt is voor de nacht, alhoewel de dikte van de luier dat niet doet vermoeden.

De luier is voorzien van de bekende dubbel uitgevoerde plakstrips, waarbij de onderste laag op de luier achter blijft na het heropenen van de luier. De luier heeft geen speciale tapelanding zone, waardoor je de luier ook voorzichtig moet heropenen om te voorkomen dat je het kapot scheurt. Dat is ons helaas niet gelukt, waardoor de luier voor ons na heropenen niet meer goed bruikbaar was.

De luier kraakt lichtjes, niet opvallend, maar na gebruik van de luier nam het kraken wel enigszins toe.

Absorbtiecapaciteit

De absorptiecapacteit van de Tranquility ATN valt beslist niet tegen, we hebben hem de hele dag zonder problemen kunnen dragen en er alle vertrouwen in gehad dat de luier goed absorbeerde.

De luier is voorzien van een gele vochtindicator die na gebruik van de luier vervaagt, waardoor je goed kunt zien hoe ver de luier verzadigd is.

Hij sluit uitstekend af, waardoor lekker in eerste instantie wordt voorkomen (uiteraard zal de luier na verzadiging sowieso gaan lekken).

Na verloop van tijd ging de luier wel behoorlijk klonteren en zakte de pulpmat naar onderen, waardoor de luier niet echt lekker meer zat. Let wel dat dit pas na een lange tijd was.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa61 - 81 cm 2500 ml
MediumJa81 - 111 cm 2900 ml
LargeJa114 - 147 cm 3100 ml
Extra LargeJa142 -162 cm 3300 ml

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaar via de sommige gespecialiseerde webwinkels voor luierliefhebbers en adult babies.

Conclusie

De Tranquility ATN viel niet tegen, we hebben in het verleden wel vaker Amerikaanse luiers geprobeerd, maar die blonken vooral uit in een slechte kwaliteit. Deze luier was leuk om een keer geprobeerd te hebben, maar er zijn ook prima Europese alternatieven te vinden.

Toch is het beslist de moeite waard om deze luier een keer te proberen, al is het maar om de mooie witte kleur van de luier.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 8
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: