Company Logo

Inloggen

Luiertest

MyDiaper Wit

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 06-03-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: MyDiaper
Website:

Algemeen

MyDiaper heeft verschillende soorten luiers in het assortiment. De luier die we deze keer testen is de MyDiaper Wit, zoals de naam al zegt een geheel witte luier.

Op het uiterlijk van de luier is dan ook weinig aan te merken, de buitenkant van de luier is mooi wit, zonder opdruk of plasindicator, de enige kleur van deze luier zit aan de binnenkant, een blauw vlak dat waarschijnlijk met het doorlaten van urine te maken heeft. De precieze functie is ons echter niet duidelijk.

De luier is voorzien van een uitstekende tape-landing zone, waarbij de plakkers zonder problemen meerdere keren kunnen worden bevestigd, zonder aan kracht te verliezen.

De luier kraakt minimaal, waardoor hij ook prima buitenshuis, op het werk of op school gedragen kan worden, waarbij je echter wel rekening moet houden met de dikte van de luier. Niet dat de luier extreem dik is, maar onder een spijkerbroek valt het waarschijnlijk wel op dat je een luier aan hebt, al is dat vaak ook meer een kwestie van beleving dan werkelijkheid.

Absorbtiecapaciteit

De absorptiecapaciteit van deze luier zou 4 liter kunnen zijn en hoewel we de luier zonder problemen/lekkages de hele dag gedragen hebben, denken we wel dat 4 liter niet gehaald zal worden.

Het vocht wordt niet direct door de hele luier verdeeld, waardoor we twijfels hebben over het maximale absorptievermogen.

De luier klontert niet en gaat na gebruik ook niet hangen en blijft prima in model.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80 - 120 cm4000 ml
LargeJa115 - 150 cm4000 ml
Extra LargeJa130 - 170 cm 4000 ml

Verkrijgbaarheid

De luier is verkrijgbaar bij de beter gesorteerde abdl-shops.

Conclusie

De MyDiaper Wit is een prima luier om overdag te dragen en te gebruiken. Voor de luierliefhebbers die niet van printed luiers houden is het ook een prima keuze.

De luier kan veel hebben, kraakt minimaal en blijft prima in model.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 8
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: