Company Logo

Inloggen

Luiertest

ABU Cushies

Buitenkant: Printed

Datum Test: 13-10-2013
Geteste maat: Medium

Fabrikant: AB Universe
Website: http://www.abuniverse.com/products/abu-cushies.asp

Algemeen

De Cushie luier ziet er omdat hij bedrukt is kinderlijk uit. De luier heeft 2 brede plakstrips (ongeveer 5 cm) die bij het omdoen goed plakken. Hersluiten kan ook maar de hechtkracht neemt dan wel af. Voordeel is dat de plakstrips niet aan de luier zelf blijven plakken dus er komt bij hersluiten geen papier mee. Als de Cushie droog is dan kraakt hij enorm wat zowel een voordeel kan zijn (als je dat leuk vindt) als een nadeel.

Raar is dat als je de luier omdoet de flapjes van de achterkant van de luier hoger zitten dan die van de voorkant. Je moet de flapjes dus naar binnen of buiten omvouwen om zowel van voren als van achteren een gelijk beeld te krijgen.

Absorbtiecapaciteit

Qua absorbtie voldoet de Cushie goed. Er kan met gemak een liter vocht in maar groot nadeel is wel dat de luier als hij nat is niet strak op zijn plaats blijft zitten. Hij gaat dan wat afzakken en de pasvorm neemt daarmee af. Met een plastic broekje erover is dat overigens prima te verhelpen.

Verder kan de Cushie een stootje hebben. De plastic buitenkant is vrij stevig en gaat niet snel kapot. Omdat ze in aanschaf wel wat duurder zijn zouden wij adviseren er 1 of meerdere inleggers in te dragen. Dat verhoogt niet alleen het absorbtievermogen maar zorgt er ook voor dat de luier beter om het lichaam aan blijft sluiten.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa81-110 cm
LargeJa91-132 cm
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Deze luier is niet via de apotheek verkrijgbaar, maar zal via internet besteld moeten worden. Dit kan via de website van ABUniverse.

De luier is onder de naam "Diappizz" ook verkrijgbaar met 2 plakstrips aan iedere zijde.

Conclusie

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 9
Discretie: 6
Verkrijgbaarheid: 3
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: marco op 2016-01-10

ik draag thuis met een romper erom fijn luier


Reactie van: Royke op 2015-05-25

Is deze luier nog steeds verkrijgbaar?


Reactie van: Knuffelbeer op 2013-04-30

Met Marnix eens. Ik wil deze luiers al heel lang bestellen, maar het is veel te duur. Ik heb het er momenteel nog niet voor over, zeker al niet omdat ik daarbij ook al 2 bestellingen via internet nooit ontvangen heb en geen geld terug heb gekregen. Ik durf het nu helemáál niet meer aan, ook omdat ik nog nooit uit UK of USA besteld heb. Ik bestel alleen in Duitsland, al jaren waar ik de boel vertrouw, en daar verkopen ze de cushies helaas niet.


Reactie van: Marnix op 2013-04-02

Ik vind het een leuke luier, maar wel erg duur.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: