Company Logo

Inloggen

Luiertest

Lille Supreme Fit Maxi

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 16-06-2012
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Laprolan
Website:

Algemeen

Enige tijd geleden is de fabrikant van Lille Supreme ook overgegaan op cotton-feel luiers en helaas is dat voor deze luier geen verbetering gebleken.

De luier is goed zelf aan te doen. De plakstrips kunnen een aantal keren heropend worden zonder aan kracht te verliezen.

Van het uiterlijk van de luier moet je houden. Er staan een soort sterren op waar de maat in staat en over het midden van de luier heen staat een balk waar men in verzorgingstehuizen de tijd op kan schrijven wanneer de luier is omgedaan.

Absorbtiecapaciteit

Het absorptievermogen is in eerste instantie vrij goed te noemen. De luier kan in korte tijd veel opnemen, maar heeft moeite om het vocht door de luier te verdelen, waardoor er na een paar keer plassen een flinke "klomp" vocht op dezelfde plaats ontstaat en de luier aan de randen al snel kan gaan lekken.

De luier gaat na verloop van tijd erg tussen de benen hangen, waardoor je er eigenlijk niet aan ontkomt om er iets overheen te dragen. De luier alleen met een pyjama gaat zeker voor lekkages zorgen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa< 130 cm1900 ml
MediumJa< 130 cm2900 ml
LargeJa< 150 cm3100 ml
Extra LargeJa<160 cm3400 ml

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaar via de meeste internetapotheken.

Conclusie

Het uiterlijk van de Lille Supreme Fit Maxi moet je aanspreken, je houdt van luiers met een drukke opdruk of niet. Als je daar doorheen kunt kijken, dan is het, ook nog afgezien van de cottonfeel buitenlaag best een aardige luier.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 5
Uiterlijk: 5
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: