Company Logo

Inloggen

Luiertest

Abena Abri Form X-Plus M4

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 15-05-2013
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Abri-Form
Website: www.abena.nl

Algemeen

Samen met de Tena Slip was de Abena Abri Form X-Plus M4 een van de populairste luiers met een plastic buitenlaag. Helaas is die tijd voorbij en is ook Abena, de fabrikant van de Abri-Form overgegaan op de cotton-feel buitenlaag.

Qua dikte en kwaliteit heeft de luier weinig ingeboet. Het is nog steeds een prima luier en deze cottonfeel luier lijkt zelfs iets dikker ze zijn dan de plastic versie.

De plakstrips zijn eenmalig te heropenen en te hersluiten, waarbij er een laag plakkers op de luier achterblijft.

Toch is de luier nog steeds een prettig alternatief voor de Tena Slip. De luier is hersluitbaar, voelt lekker dik aan en is kwalitatief gewoon een erg goede luier.

Absorbtiecapaciteit

De absorptiekwaliteit van deze luier uitstekend. De luier kan ontzettend veel opnemen en het kost weinig tijd voordat de luier weer redelijk droog aanvoelt.

Net als bij de meeste cottonfeel luiers heb je na lang dragen en gebruiken van de luier het idee dat de buitenlaag een beetje doorslaat en vochtig aanvoelt. Hoewel we niet het idee hebben dat de luier echt lekt, lijkt dit wel een eigenschap te zijn van dit soort luiers. Maar het is zeker niet zo dat hierdoor natte plekken in de broek ontstaan.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa60-80 cm2200 ml
MediumJa70-110 cm3570 ml
LargeJa100-150 cm3800 ml
Extra LargeJa110-170 cm4100 ml

Verkrijgbaarheid

Verkrijgbaar via de meeste internetapotheken. Let er daarbij op dat in sommige winkels nog de versie met plastic buitenlaag verkrijgbaar is, hoewel dit natuurlijk wel expliciet vermeld zal worden.

Conclusie

Abena is er in geslaagd om kwaliteit en het draagcomfort van de cottonfeel versie van de Abena Abri Form X-Plus M4 te handhaven ten opzichte van de de plastic versie.

Hoewel wij geen fan zijn van de cottonfeel luiers, valt deze enorm mee en is hij prima om te dragen.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 7
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 8
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: ikke op 2013-11-06

Ik ben geheel incontinent en gebruik ook Abena, maar na verloop van tijd gaan ze bij mij wijder zitten, waardoor ik lekkage krijg. Dat vind ik jammer, want ik wil het graag droog houden buiten mijn luier. De plakstrips later verplaatsen raad ik af want dan breken die strips bij mij heel vaak af. Zeker als ik ook poep heb, want dan kan de omgeving het duidelijk ruiken. Daarom kom ik niet veel meer buiten. Ik heb al vele andere luiers geprobeerd, maar die kunnen veel minder absorberen. Omdat mijn blaas ineens helemaal leeg loopt, is Abena voor mij het meest geschikt, is mij verteld door mijn verpleegkundige. Misschien weet iemand anders nog iets voor mij. Groet.


Reactie van: jp op 2013-10-17

het is een heerlijke dikke luier, ik zou m elke dag aan kunnen doen, ik hoop dat er nog meer dikkere en wat stevigere plastic buitenlaag komt


Reactie van: Andre op 2013-06-11

Vind het een hele fijne luier jammer dat de buitenkant niet van plastic is. opname vermogen erg goed zeker met plasticbroek erover heen


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: