Company Logo

Inloggen

Luiertest

BetterDry

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 13-02-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant:
Website:

Algemeen

De BetterDry is de langverwachte opvolger van de Comficare, die helaas niet langer verkrijgbaar is. Omdat het de Comficare vervangt waren bij ons de verwachtingen hoog, zou de dikte en het absorptievermogen behouden zijn gebleven?

Om met het eerste te beginnen, dat is helaas niet het geval. De BetterDry is een stuk dunner dan de Comficare en eigenlijk vinden we dat geen bezwaar. De luier kan natuurlijk een stuk dikker worden gemaakt met inlegluiers, maar zolang het absorptievermogen nog steeds goed is, vinden we een iets dunnere luier geen probleem.

In tegenstelling tot de Comficare heeft de BetterDry geen speciale tapelanding zone, maar is de luier uitgevoerd met plakstrips die slechts 1 keer hersloten kunnen worden (of je moet het heel voorzichtig doen), waarbij de onderste laag plakkers op de luier achterblijft. Na een actieve dag bleken de plakkers nog prima op hun plaats te zitten en was er ook geen geen scheur in de luier ontstaan (iets wat bij sommige merken rond de plakkers nog wel een gebeurt).

Afgezien van een paar kleine blauwe lettertjes (die vervagen als de luier nat wordt) ziet de luier er mooi wit uit, zonder lelijke strepen of wat dan ook die nog al eens ziet bij professionele luiers.

De pasvorm vinden we eigenlijk een stuk beter dan de Comficare. De Comficare was aan de voorkant iets te laag, waardoor je in uitzonderlijke gevallen kon gaan lekken als je op je buik slaapt, maar de Betterdry heeft dat prima opgelost en sluit mooi op de buik aan. Ook het middelste deel van luier is prima uitgesneden, was de Comficare soms wat te breed, de BetterDry past ook hier perfect.

De luier kraakt minimaal, dus hij kan uitstekend buitenshuis gedragen worden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat iemand hoort dat je een luier om hebt. Dat je het gezien de dikte wel kunt zien is een ander verhaal.

Absorbtiecapaciteit

Het absorptievermogen is uitstekend. Na de BetterDry een hele dag gedragen te hebben, hebben we niets kunnen merken van lekkages en hadden we nog steeds een droog gevoel.

De luier absorbeert van voor naar achteren prima en komt blijkbaar heel dicht in de buurt van het opgegeven getal.

We hebben geen moment het idee gehad dat de luier zijn maximum capaciteit bereikt had of dat de luier moeite had met het opnemen van een grote plas.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa75 - 110 cm 4400 ml
LargeJa110 - 150 cm 5100 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De BetterDry is verkrijgbaar in een verpakking van 15 stuks via de bekende webwinkels.

Conclusie

De BetterDry is een prima opvolger van de Comficare. Hij is een stuk dunner dan de Comficare, maar qua absorptievermogen lijkt dat weinig verschil uit te maken.

De pasvorm, al is dat een persoonlijk iets, is voor ons prima en zelfs wat beter dan de Comficare.

We zijn zeker van plan om deze luier vaker te gaan bestellen.

Absorptievermogen: 9
Draagcomfort: 9
Uiterlijk: 9
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 8

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Jeroen op 2016-02-21

Ik vond de Comficare veel beter, deze was dikker en kraakt ook meer, ik hoop dat dit binnenkort weer terugkomt, maar dat zal wel niet.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: