Company Logo

Inloggen

Luiertest

ID Slip Expert Super

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 02-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant:
Website: www.acapharma.be/nl/incontinentiemateriaal-id

Algemeen

De ID slip expert super is verkrijgbaar in de maten M en L. De slip is niet heel bekend en lastig om aan te schaffen al zijn er in Nederland wel mogelijkheden voor.

Het absorptievermogen is uitstekend (3250 mililiter bij de geteste maat M) en ook qua pasvorm is het een aangename luier. De luier heeft 4 brede plakstrips (2 onder en 2 boven) die goed hechten, hersluitbaar zijn en ook een woelige nacht met gemak doorstaan. De luier is wit met groene opdruk en beschikt over een plastic buitenkant die wel kraakt maar niet overdreven veel.

Hij sluit goed aan op het lichaam, vooral bij de benen is deze zeer aangenaam. De opvangcapaciteit is zeer goed. De urine wordt goed verdeeld in de luier en er ontstaat geen "harde bult" of vervelende prop.

Ook is de luier geschikt om de grote boodschap in te doen, want deze heeft opstaande randjes, om verschuiven tegen te gaan. De luier voelt lekker aan, opvallend was dat hij erg deed denken aan de Tena Maxi Medium. Qua uiterlijk anders want b.v. de opstaande randjes zijn elastisch maar qua zitcomfort en gebruik komt het goed overeen.

Absorbtiecapaciteit

De theoretische absorptiecapaciteit is 3350 ml. In praktijk kun je er met gemak twee tot drie keer flink in te kunnen plassen, maar wees net als bij andere luiers voorzichtig met te snel plassen, er is kans op lekkage omdat de luier tijd (ongeveer een minuutje) nodig heeft, om alles op te nemen...

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80 - 125 cm3250 ml
LargeJa115 - 155cm3500 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De ID Slip Expert Super is moeilijk tot niet verkrijgbaar bij apotheken en kan wel online worden gekocht.

Conclusie

Een luier met een prima absorptiekwaliteit, jammer van de lelijke opdruk.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 7
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 8

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: