Company Logo

Inloggen

Luiertest

Absorin Comfort slip Day/Night

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 29-03-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Absorin
Website: http://www.absorincomfort.nl/

Algemeen

Toen we bij onze leverancier van luiers klaagden over de slechte kwaliteit van de vernieuwd Tena Slip Original, werd ons aangeraden om de Absorin Comfort slip Day/Night als alternatief te proberen.

Deze luier is de een-na-zwaarste luier uit het Absorin assortiment en kan volgens de producent tot 2200 ml opnemen, iets waar wij, gezien de geringe dikte van de luier, onze twijfels over hebben.

De luier ziet er door de paarse letters een beetje vrouwelijk uit, natuurlijk kan dit een pluspunt zijn, maar wat ons betref had dat niet gehoeven.

Na het openen van de luier zien we dat ook bij deze luier de fabrikant er voor gekozen heeft om het materiaal aan de zijkant van de luier zo spaarzaam mogelijk te gebruiken, iets dat de luier een wat goedkope indruk geeft. Bij het omdoen van de luier kan er beter niet te hard aan deze zijflappen getrokken worden, omdat hierbij het risico op scheuren ontstaat.

De plakstrips zijn net als de meeste luiers tegenwoordig uitgevoerd met een systeem waarbij het eenmalig openen van de luier mogelijk is, waarbij de onderste plakkers na openen op de luier achterblijven. Hierdoor is het niet mogelijk om de luier meerdere keren te openen (tenzij je het geen probleem vindt dat de luier niet goed meer blijft zitten).

Absorbtiecapaciteit

Hoewel de luier dun overkomt, blijkt het absorptievermogen wel in orde te zijn. De luier absorbeert snel en kan makkelijk 8 uur gedragen worden, waarbij urine ook op het eind goed opgenomen wordt.

Ook deze luier slaat licht door, waardoor je het idee kunt hebben dat de luier doorlekt. Dat komt bij de meeste cottonfeel luiers voor en lijkt normaal te zijn.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa90 -105 cm2200 ml
LargeJa100- 130cm2200 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De verkrijgbaarheid van de Absorin Comfort slip Day/Night is prima. De luier is in de meeste medisch speciaalzaken of internetapotheken wel verkrijgbaar.

Conclusie

Ondanks de lelijke paarse strepen op de luier en de geringe dikte van de luier is hij ons behoorlijk meegevallen. De luier kan bijzonder veel hebben zonder door te lekken.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 5
Discretie: 6
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 6

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Jeroen op 2016-02-21

Ben het eens met deze review, maar hij had spannender mogen zijn. Dat katoen gaat nooit wennen


Reactie van: Frederik op 2016-01-28

Ik vint luiers ook luek om te draagen in de naht en in het wiekent dan voel ik me blij en zeeker snagts πŸ₯πŸΈπŸ‡πŸΌ


Reactie van: Incomannetje op 2015-05-25

Prima luier, door de verpleegkundige aangeraden en ik draag ze altijd. Bieden voldoende bescherming voor dag en nacht.


Reactie van: DL Boy op 2015-05-17

Wel eens met de test, persoonlijk heb ik niet zo veel moeite met katoen, maar als je van plastic luiers houdt is dat niet de beste keuze.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: