Company Logo

Inloggen

Luiertest

Fabine Black

Buitenkant: Printed

Datum Test: 14-02-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Fabine
Website:

Algemeen

In het begin is het wel even wennen, de Fabine Black is een luier anders dan andere luiers, waarom? Omdat hij volledig zwart is.

We hebben in het verleden al gele luiers gezien, groen, blauw, maar zwart was nieuw.

Maar het is niet het uiterlijk dat telt, het gaat om wat de luier kan en daar zijn we erg tevreden over.

De luier kraakt opvallend veel, wellicht komt dat doordat het gebruikte plastic niet gebleekt is zoals bij witte luiers, maar voor een echte luierliefhebber is een krakende luier vaak juist een pluspunt.

De pasvorm van de luier is ook uitstekend, hij zit goed in de liezen en de zijflappen van de luier zijn groot genoeg om hem comfortabel en stevig vast te kunnen maken. De luier is voorzien van een uitstekende tapelanding zone en stevige plakkers.

De binnenkant van de luier is wel wit en uitgevoerd met een soort noppenstructuur lijkt het, maar daar merk je verder niks van. Het is wel opvallend dat we dit nog nooit eerder bij luiers tegengekomen zijn, waardoor we de conclusie trekken dat de Fabine Black een speciaal gemaakte luier voor de abdl-markt is, en niet een bestaande luier met een nieuwe buitenkant.

De luier blijft ook na intensief gebruik prima in model, hij zakt niet uit en de absorbtiekern blijft prima op zijn plek.

Absorbtiecapaciteit

De absorptiecapaciteit is uitstekend. De luier hebben we in de ochtend om gedaan en pas laat in de avond weer verschoond. Om een goede test te kunnen uitvoeren drinken we ook veel, en de Fabine weet iedere plas, groot of klein, prima op te nemen.

We hebben geen moment het idee gehad dat de luier zijn maximum capaciteit bereikt had of dat de luier moeite had met het opnemen van een grote plas.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80-110 cm 4000 ml
LargeJa110-140 cm4000 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De Fabine Black is verkrijgbaar via de beter gesorteerde webwinkel voor ABDL.

Conclusie

Bij het schrijven van de test vroegen we ons af of de luier bij de printed luiers, of de gewone plastic luiers moet. We hebben er voor gekozen om hem bij de printed luiers op te nemen, omdat het geen luier voor de gewone incontinentiemarkt is, hoewel er wel iets voor te zeggen zal zijn.

De Fabine Black ziet er geweldig uit. Het is natuurlijk even wennen om een luier om te hebben die een keer niet wit is, maar gewoon helemaal zwart, afgezien van de witte plakstrips.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 9
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 8

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Arjan op 2016-02-23

Ik vond het eerst wel gek om een zwarte luier aan te hebben, maar het staat best wel leuk.


Reactie van: Jeroen op 2016-02-21

Black is beautifull zeggen zeggen ze. Ik heb hem nog niet geprobeerd maar ga dit zeker snel doen!


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: