Company Logo

Inloggen

Luiertest

Super Seni Quatro

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 16-08-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Seni
Website: http://seni4you.nl/

Algemeen

De Super Seni Quatro van de firma Seni is een luier met een katoenachtige buitenkant. Hij is de laatste jaren sterk in opkomst en concurreert op de professionele markt met de Tena Slip wegens de veel lagere prijs.

De dikte van de luier is prima, dik genoeg om te voelen dat je een luier om hebt en dun genoeg om bijvoorbeeld buitenshuis onder een spijkerbroek te dragen.<> De Seni Quatro gaat na verloop van tijd wel erg tussen je benen hangen als hij gebruikt is, dus het dragen van een fixatiebroekje of een boxersshort is wel aan te raden.

De luier is net als de meeste luiers uitgevoerd met een eenmalig hersluitbaar systeem, waarbij de onderste plakkers op de luier achter blijven.

Bij deze luier hadden we minder het idee dat de katoenen buitenkant doorslag had, zoals dat wel het geval is met de Tena Ultima.

We zullen deze luier niet vaker gaan kopen, niet omdat het een slechte luier is, maar onze voorkeur gaat uit naar luiers met een plastic buitenlaag.

Absorbtiecapaciteit

De fabrikant claimt dat de Super Seni Quatro tot 4400 ml kan absorberen. Natuurlijk is dat een theoretische capaciteit, want niemand gebruikt zijn luier van voor tot achter.

Na het einde van de test was onze Super Seni Quatro nog niet volledig verzadigd, terwijl hij wel de hele dag gebruikt is.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra SmallNee
SmallJa75-110 cm3800 ml
MediumJa100-150 cm4100 ml
LargeJa130-170 cm4400 ml
Extra LargeNee

Verkrijgbaarheid

De Super Seni Quatro is via de meeste webwinkels wel verkrijgbaar. Er zitten er 10 in de verpakking, dus als ze niet bevallen blijf je niet met een groot pak aangebroken luiers zitten.

Conclusie

De Super Seni Quatro is in de markt gezet als goedkopere tegenhanger van de Tena Slip Maxi. De luier doet wat hij zou moeten doen, maar is qua uiterlijk niet echt een ideale luier voor luierliefhebbers en adult babys.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 6
Uiterlijk: 6
Discretie: 6
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: