Company Logo

Inloggen

Luiertest

Molicare Slip Super

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 19-07-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Hartmann
Website: http://nl.hartmann.info

Algemeen

De Molicare is al langer op de markt en van horen en zeggen een prima luier die standaard hoort bij de top 5 van luiers met plastic buitenkant en verkrijgbaar in Nederland. De luiers met babyprint zijn daarbij even buiten beschouwing gelaten.

De Molicare ziet er niet heel erg mooi uit met zijn paarse kleur maar voldoet uitstekend waarvoor hij is bedoeld. De geteste variant is een medium die bij het omdoen soepel aanvoelt, niet stug is maar toch stevig omdat het plastic van goede kwaliteit is. De luier kraakt wel maar niet heel erg en is dus ook geschikt om buitenshuis te dragen. Als je hem om hebt voel je hem ook goed tussen je benen. Hij is niet te dik maar zeker ook geen niemendalletje. De 4 plakstrips zijn erg sterk en hoewel hersluitbaar, is dat toch lastig vanwege de goede hechting.

Als de plakstrips in eerste instantie niet op de landingzone worden geplakt dan is hergebruik onmogelijk. De luier sluit goed aan maar nadeel is wel dat hij geen elastiek in de waistband heeft. Daarmee heeft hij de neiging iets af te zakken als hij wat langer om is.

Fijn is wel dat de randjes bij de bene goed strak kunnen worden aangesloten zonder dat de luier in je benen "snijdt".

Absorbtiecapaciteit

De absorptiecapaciteit is prima. Je kunt de Molicare voor meerdere grote plassen gebruiken. Mits goed strak omgedaan gaat hij daarbij ook niet lekken. Als vermeld gaat hij wel een klein beetje hangen als hij wat voller wordt. Zowel zittend, staand als liggend plassen is geen probleem.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa50-80 cm1300 ml
MediumJa70-120 cm 2216 ml
LargeJa100-150 cm2400 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Molicare is vrijwel bij elke (dititale) apotheek en medisch speciaalzaak uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat je na betaling je luier zo mee kan nemen. Bovendien heeft haast iedere apotheek proefpakketjes.

Conclusie

Een prima luier voor als je overdag discreet een luier wil dragen maar is meer praktisch dan geschikt voor een AB spel. Daar voldoet het uiterlijk en eigenlijk ook de dikte niet voor.

Qua dikte zou een inlegger natuurlijk een prima oplossing zijn.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 6
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Arjan op 2016-02-23

Ik vind deze luier altijd een beetje chemisch ruiken, voor en na gebruik.


Reactie van: ikke op 2015-07-30

De super+ is van katoen maar zijn beter dan de slip super


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: