Company Logo

Inloggen

Luiertest

Kolibri Comslip Plus

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 19-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Kolibri
Website: Niet bekend

Algemeen

In het verleden hebben we de Kolibri al eens geprobeerd, toen was het een luier die behoorlijk tegen viel, maar de Kolibri Comslip Plus zoals deze tegenwoordig verkrijgbaar is, blijkt een aangename verrassing te zijn.

De luier valt op door zijn mooie witte kleur en de dikte die je al ziet als de luier nog niet uitgevouwen is. De gele vochtindicator en een aantal M-etjes die op de luier staan zijn niet storend.

Deze luier kan (net als veel andere luier) eenmalig heropend en gesloten worden. Bij het losmaken van de plakstrips blijft namelijk de blauwe onderlaag achter en komt de tweede set van plakkers tevoorschijn. Een tapelanding zone zoals de Tena Slip dat heeft, heeft deze luier niet.

Als je gesteld bent op het dragen van een discrete luier onder je kleding, dan is dit zeker geen aanrader, de luier voelt in het kruis vrij dik aan en wordt na gebruik uiteraard steeds dikker.

Het is een ideale luier om tijdens de nacht te dragen, of overdag als het je niet uitmaakt dat iemand het ziet dat je een luier draagt.

Absorbtiecapaciteit

Volgens de fabrikant kan de luier in de maat M tot 3400 ml opnemen, maar dat getal nemen we altijd met een korreltje zout. In de praktijk zul je de luier nooit helemaal van voor tot achter gebruiken.

Toch blijkt de Kolibri erg veel en vooral ook er snel op te kunnen nemen. Een grote of kleine plas is voor deze luier geen probleem. De lekrandjes zorgen ervoor dat er niks uit de luier kan lopen en binnen een paar ogenblikken is alles netjes opgenomen. De gele vochtindicator krijgt daarbij een blauwe kleur.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80 - 135 cm3400 ml
LargeJa120 - 155 cm4000 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

In de betere webwinkels is deze luier goed verkrijgbaar, bij de gewone internetapotheken zijn we deze luier echter nog niet tegengekomen. Maar het loont zeker de moeite om hem eens te proberen.

Conclusie

We waren verrast door de kwaliteit van deze luier. In het verleden hebben we Kolibri al eens eerder geprobeerd, maar dat bleek toen een slechte luier te zijn. Deze versie valt zeker niet tegen en de mooie witte kleur en de dikte maken deze luier tot een prima luier voor luierliefhebbers die van een mooie dikke luier houden.

Hij is zeer zeker niet discreet, maar voor de meesten zal dat geen probleem zijn.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 8
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: DL Boy op 2015-05-17

Lekker dik en daardoor ideaal voor een dl.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: