Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Original Super

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 25-03-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

Naast de Tena Slip Original Medium heeft Tena ook de andere slips vernieuwd. Omdat we toch wel benieuwd waren of deze versie ook zo slecht is als de medium hebben we hier ook maar een test aan gewaagd.

De Tena Slip Original Super vervang de oude Tena Slip Super. Tena heeft de noodzaak gezien om met de lagere vergoeding van zorgverzekeraars een luier in de markt te zetten met een lagere kostprijs. Helaas is Tena uit het oog verloren dat er ook gebruikers zijn die zich nu geconfronteerd zien met een kwalitatief slechte luier.

De eerste indruk van de luier is dat hij erg dun is. Bij het openvouwen blijkt dat Tena de zijkanten van de luier niet meer van plastic heeft gemaakt, maar het cottonfeel concept heeft gebruikt. Dit heeft geresulteerd in een dunne zijkant die enigszins rekbaar is. Het grote nadeel van deze rekbaarheid is dat de zijkant snel scheurt als je de luier een beetje strak om wilt doen.

De aloude tapelandingzone is vervangen door plakkers die eenmalig heropend kunnen worden, waarbij de onderste laag van de plakkers op de luier dient achter te blijven. Helaas is dit concept zo slecht uitgewerkt, dat je bij de eerste keer openen van de luier ook het plastic van de luier zelf losscheurt, waardoor de luier eigenlijk onbruikbaar is geworden.

Absorbtiecapaciteit

De Tena Slip Original Super is een kleinere versie van de De Tena Slip Original Maxi en dat uit zich uiteraard ook in een beperkte opvangcapaciteit. De fabrikant geeft aan dat het absorptievermogen van deze luier maximaal 2310 ml is, maar dit kan bij normaal gebruik zeer zeker niet gehaald worden.

Bij het laten lopen van kleine plasjes (laten we zeggen druppelincontinentie) absorbeert de luier in eerste instantie prima. Maar wordt er een grotere plas in gedaan, dan heeft de luier het zwaar en zal hij ook behoorlijk snel gaan lekken.

Het is ons niet gelukt om de luier een tijd te dragen zonder lekkages te krijgen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa50 - 80 cm 2210 ml
MediumJa70 - 118 cm 2310 ml
LargeJa92 - 144 cm 2310 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Deze luier was verkrijgbaar tot 1 april 2015, daarna heeft Tena deze wegens de vele klachten uit het assortiment gehaald.

Conclusie

Met deze luier heeft Tena zich behoorlijk in de vingers gesneden. In een beperkt aantal gevallen (de hierboven genoemde druppelincontinentie) zal de luier een oplossing kunnen zijn, maar hou ook hierbij rekening dat deze luier snel zal gaan lekken.

Het is naar ons idee een prima stap dat Tena deze luier uit het assortiment heeft gehaald.

Absorptievermogen: 4
Draagcomfort: 5
Uiterlijk: 4
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Arjan op 2016-02-23

Superslecht.


Reactie van: Ronald op 2015-06-17

Waanzinnig slecht. Tena, waar zijn jullie mee bezig???


Reactie van: Pascal op 2015-05-31

Nooit meer Tena voor mij!!!


Reactie van: MaikJ op 2015-05-25

Echt heel slechte luier.


Reactie van: DL Boy op 2015-05-17

Nog slechter dan die andere nieuwe luier van Tena.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: