Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Ultima (2010)

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 15-08-2012
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

Deze, redelijk nieuwe luier wordt door Tena als volgt beschreven: "Voor situaties waar superieure absorptie vereist is, een bijzonder verband ontwikkeld: TENA Slip Ultima. Bijzonder in de hoeveelheid urine dat het absorbeert en bijzonder is de snelheid van absorptie. Door de superieure absorptie krijgt TENA Slip Ultima een extra druppel binnen het TENA druppelindicatiesysteem: dus 9 druppels."

We vinden het, ondanks de katoenachtige buitenkant, een prima luier. Hij is lekker dik, kan erg veel hebben en daardoor makkelijk de hele dag of een nacht gedragen worden. Mocht Tena ooit nog eens besluiten om deze luier van een plastic buitekant te voorzien, dan zal deze luier hoog eindigen in onze persoonlijke luier Top 10!

De Tena Ultima sluit prima aan op het lichaam en dankzij de tapelanding zone is de luier hersluitbaar en blijven de plakkers prima op hun plaats zitten, handig voor als je onrustig slaapt, of als je overdag juist erg beweeglijk bent.

Het uiterlijk van de luier is ook prima, ook ondanks de katoenachtige buitenkant, die minder vervelend aanvoelt dan andere katoenachtige luiers.

Absorbtiecapaciteit

De theoretisch absorbtiecapaciteit van deze luier ligt op 3900 ml voor de maat Medium. In het dagelijks gebruik blijkt deze luier ook veel meer te kunnen hebben dan de Tena Slip Maxi.

Onze ervaring met cotton-feel luiers is wel dat deze aan de buitenkant, als de luier redelijk vol is, vochtig aan gaat voelen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa75-120 cm3900 ml
LargeJa95-145 cm4670 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Tena is vrijwel bij elke (dititale) apotheek en medisch speciaalzaak uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat je na betaling je luier zo mee kan nemen. Bovendien heeft haast iedere apotheek proefpakketjes.

Conclusie

Een prima luier die kan dienen als alternatief voor de Tena Slip Maxi (die in januari 2015 helaas van de markt verdwenen is).

De luier kan veel hebben en gedurende langere tijd gedragen worden. De hersluitbare plakstrips zijn stevig en scheuren ook niet zo snel uit.

Absorptievermogen: 9
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 6
Discretie: 6
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7+

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Elvis op 2013-09-02

Een goed luier maarindedaad plastic is beter maar voor de rest een goede luier om in te plassen en te poepen


Reactie van: elvis op 2011-03-14

mijn reactie is geplaats maakt het assortiment compleet


Reactie van: Arie op 2010-11-13

Op zich is het inderdaat een luier die best heelveel kan hebben aleen ik vind het een nadeel dat de strip waar je de plakkers op vast maakt op een gegeven moment losraakt en ja het zou beter zijn als deze gewoon van plastic was


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: