Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Ultima (2015)

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 28-03-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

Net als de overige luiers uit het assortiment van Tena is ook de Tena Slip Ultima in 2015 vernieuwd. Zoals je in de andere testen van de nieuwe Tenaproducten kunt lezen zijn we niet tevreden over deze vernieuwing. De Tena Slip Ultima lijkt hierop een uitzondering te zijn.

Tena heeft de noodzaak gezien om met de lagere vergoeding van zorgverzekeraars een luier in de markt te zetten met een lagere kostprijs. Hierdoor is men spaarzamer omgegaan met het gebruik van materiaal. Bij het openvouwen blijkt dat Tena de zijkanten van de luier dunner heeft gemaakt. Dit heeft geresulteerd in een dunne zijkant die enigszins rekbaar is. Het grote nadeel van deze rekbaarheid is dat de zijkant snel scheurt als je de luier een beetje strak om wilt doen.

De tapelandingzone is vervangen door plakkers die eenmalig heropend kunnen worden, waarbij de onderste laag van de plakkers op de luier dient achter te blijven.

Absorbtiecapaciteit

De theoretische absorbtiecapaciteit van deze luier ligt op 3980ml voor de maat Medium. In het dagelijks gebruik blijkt deze luier ook veel meer te kunnen hebben dan de Tena Slip Maxi.

Onze ervaring met cotton-feel luiers is wel dat deze aan de buitenkant, als de luier redelijk vol is, vochtig aan gaat voelen, het zogenaamde doorslaan.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa73 - 122 cm3980 ml
LargeJa92 - 144 cm3980 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De Tena Slip Ultima is verkrijgbaar via de meeste leveranciers die producten van Tena leveren.

Conclusie

Hoewel deze nieuwe versie van de Ultima niet direct een verbetering is, is hij kwalitatief niet veel slechter geworden als de andere vernieuwde luiers van Tena.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 7
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Jeroen op 2016-02-21

Wel aardig om te dragen, maar niet zo bijzonder.


Reactie van: Ruud op 2015-09-20

Ik vind deze ook minder fijn dan de vorige versie, maar ja, we moeten het er maar mee doen.


Reactie van: willie op 2015-09-19

de oude was beter als deze helemaal verzadig is en smorgens op staat dan hang deze nieuwe ultima gelijk op mij kienen


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: