Company Logo

Inloggen

Luiertest

Euron ULTRA Formslip

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 16-02-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Euron-Form
Website:

Algemeen

De Euron Ultra Formslip heeft een afwijkende blauwe kleur en voelt gevouwen erg dun aan. Het absorptieoppervlak beslaar niet de hele luier en dat zie je goed als je hem om hebt, de bovenkant van de luier bestaat uit dun plastic zonder absorbtiekern.

De luier heeft ook geen elastische buikband en daardoor ontstaat er al snel ruimte bij je buik als je gaat bewegen, waardoor de luier ook snel kan afzakken.

De luier kraakt behoorlijk en is daarom minder geschikt om overdag discreet onder je kleding te dragen, tenzij je daarvan houdt natuurlijk.

De plakstrips zijn eenmalig hersluitbaar, waarbij de onderste laag plakkers op de luier achterblijft. Op zich is dat geen probleem, ware het niet dat bij het de eerste keer losmaken van de luier al een stuk plastic meegetrokken wordt, waardoor de luier al meteen beschadigd is, en dus onbruikbaar wordt.

Absorbtiecapaciteit

De absorbtiecapaciteit is beperkt tot twee keer flink plassen en daarna is de luier al snel verzadigd. Hij is dus niet geschikt om een hele dag te dragen zonder te verschonen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa70 - 120 cm1050 ml
LargeJa115 - 155 cm1300 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De luier is in Nederlands apotheken slecht verkrijgbaar, in Belgie is dat al wat beter, omdat de luier ook uit Belgie komt. Via de bekende internetwinkels is de luier wel goed verkrijgbaar.

Conclusie

De Euron Ultra Formslip ziet er door de blauwe kleur best leuk uit, maar is vanwege de beperkte absorbtiecapaciteit niet geschikt om langdurig te dragen. Verder is het een nadeel dat de luier niet makkelijk heropend kan worden zonder de luier te beschadigen.

Absorptievermogen: 5
Draagcomfort: 5
Uiterlijk: 5
Discretie: 5
Verkrijgbaarheid: 5
Eindcijfer: 5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: inco op 2015-08-31

zeer goeie luier draag hem 24 op24 dag en nacht houd veel op kraakt wel maar stoort mij niet


Reactie van: MaikJ op 2015-05-25

Ik ben nooit zo weg geweest van Euron, ik heb deze wel een keer geprobeerd maar niet overtuigd, nee deze koop ik niet meer.


Reactie van: daiper op 2009-04-29

is der ook een nieuwe site waar je deze luier kan bestellen? hij zit nammelijk erg goed maar moet inplaats van een medium die je kan bestellen een large maar die kan ik nergens vinden:(


Reactie van: diaper lover op 2007-08-12

Een goede luier. Absorbeer zeer veel. Meer dan de Tena slip maxi. Kwaliteit is niet altijd eve goed. De plakstrips scheuren regelmatig kapot. Pasvorm en comfort is voor mij heel goed.


Reactie van: roel op 2007-01-22

Ik draag deze luiers, al een tijdje, en vind ze super, draag de super plus small. Deze luiers zijn geel van kleur. Ik woon een goede vijf minuten van de fabriek waar deze gemaakt worden, en ze hebben er een winkel, naast wat voor mij heel goed is. Deze luier krijg van mij 8.5 Groetjes Roel


Reactie van: carfield op 2005-10-30

een goede dikke luier maar als je op je zij slaapt lekt hij wel langs de anti lekrandjes ook de verdeling in de luier kan beter bij een plas in 1 keer absorbeert het de halve voorkant van de luier de achterkant blijft droog bij een 2e plas word dat gelijdelijkaan nat en dat mogen ze wel verbeteren vind ik


Reactie van: johan op 2005-08-20

ik draag deze luier altijd in het ziekenhuis en is de laaste tijd veel verbeterd


Reactie van: babyboy op 2005-06-23

Ik vind deze luier ontzettend lekker zitte, maar de plastic strips om je luier vast te maken,kleven niet altijd even goed


Reactie van: Diapermic op 2005-03-19

De Euron luier is inmiddels verbeterd. Hij heeft nu wel lekrandjes en is in maat Large Groen en in maat Medium blauw. Kraken doet deze luier inderdaad, maar persoonlijk als DL ben ik daar wel weg van (weet je teminste dat je een luier draagt.) Ik vind deze luier beter dan de tena slip. Het plastic van deze luier lekt minder snel en de luier kan behoorlijk wat hebben.


Reactie van: Baby op 2004-10-11

Mmh mijn luiers (super plus) zijn nogthans groen ...Ze zitten héél lekker, this een dikke luier. Lekrandjes heeft dit product ook hoor. Enig nadeel zijn de plakkers maar kortom een zalige luier.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: