Company Logo

Inloggen

Luiertest

Delicare Slip Super Plus

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 15-02-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Delicare
Website:

Algemeen

Zoals het een goede betaamt heeft de Delicare Slip Super Plus heeft een mooie witte plastic buitenkant, inclusief een discrete natheidsindicator.

Bij het openvouwen van de luier blijkt echter dat alleen het middendeel van de luier van plastic is, de zijkant blijkt, net als de nieuwe versie van de Tena Slip Maxi, van een dunne katoenachtige stof te zijn. Op zich is dat geen probleem, omdat dit bij het dragen van de luier onzichtbaar is.

De luier ziet er bij het dragen mooi uit. Het kraken van de luier valt enorm mee, waardoor hij ook geschikt is om overdag onder je kleding te dragen.

De bovenkant van de luier oogt wat rommelig vanwege de elastieken band die lekkages van bovenuit de luier zou moeten voorkomen. Dit komt doordat de plakstrips net onder de band worden bevestigt.

De plakstrips van de luier zijn dubbel uitgevoerd, wat betekent dat de luier 1 keer geopend kan worden en de onderste plakstrips op de luier achterblijven. Dit houdt natuurlijk ook in dat het belangrijk is dat de luier meteen goed vastgemaakt wordt.

Absorbtiecapaciteit

De fabrikant heeft aangegeven dat de luier tot 3200 ml kan absorberen. In de praktijk blijkt dat echter tegen te vallen en na een paar keer flink geplast te hebben, heb je het idee dat de luier verzadigd is.

Wat daarbij ook niet meehelpt, is dat de luier na verloop van tijd tussen de benen gaat hangen. Hierdoor sluit hij niet meer goed op het lichaam aan en is de kans op lekkages groot, vooral als je zou gaan liggen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa75 - 110cm3200 ml
LargeJa110 - 150 cm3300 ml
Extra LargeJa150 - 170 cm3400 ml

Verkrijgbaarheid

De luier is in de apotheken niet makkelijk verkrijgbaar (hier hanteert men vaak een standaard assortiment). Via diverse webwinkels is de luier wel te vinden.

Conclusie

De Delicare Slip Super Plus oogt leuk, maar is niet geschikt om langere tijd te dragen. Bij het testen zijn we niet tot het uiterste gegaan en hebben we niet ondervonden of de luier ook daadwerkelijk zou gaan lekken, maar gezien onze ervaring met luiers, achten we deze kans vrij groot.

Absorptievermogen: 6
Draagcomfort: 6,5
Uiterlijk: 7
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Pascal op 2015-05-31

Slechte luier.


Reactie van: DL Boy op 2015-05-17

Deze zat in een luierproefpakket die ik heb besteld en vind hem wel oke.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: