Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Original Maxi

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 28-01-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

De Tena Slip Original Maxi is in de plaats gekomen van de bekende, en door velen geliefde Tena Slip Maxi. De naam doet vermoeden dat het een voortzetting is van de Tena Slip Maxi, maar dat is het zeer zeker niet.

Deze luier is om te beginnen een stuk dunner, wat hem natuurlijk wel discreter maakt om te dragen. Verder is deze nog steeds van plastic, maar alleen over de binnenste lengte van de luier, de zijkanten zijn van een soort stof, waardoor hij beter zou ademen.

Helaas is deze stoffen zijkant dermate dun, dat het niet mogelijk meer is om de luier strak om te doen zonder dat deze zijkanten gaan scheuren. Het gevolg hiervan is dan ook weer dat een natte luier, zonder onderbroek gedragen, erg snel gaat hangen.

De bekende hersluitbare plakstrips en de tapelanding zone zijn vervangen door dubbele plakkers, waarvan de buitenste bij het heropenen van de luier achter blijft op de luier.

Deze plakkers zitten echter niet vast genoeg aan de achterkant van de luier, waardoor deze snel uit gaan scheuren en je de luier kunt weggooien.

Absorbtiecapaciteit

Het absorptievermogen van de luier zou volgens de fabrikant rond de 3280 ml moeten liggen, maar deze capaciteit wordt naar ons idee niet gehaald. Na een keer flink plassen heb je al snel het idee dat de luier vol zit en helaas blijkt dat in de meeste gevallen ook zo te zijn. Bij de oude Tena Slip hadden we niet snel het idee dat de luier verzadigd was, maar bij deze helaas wel.

Doordat de luier aan de zijkant van een dunne katoenachtige stof is, is het niet aan te raden om deze luier in de nacht te dragen als je veel op je zij slaapt. Vocht wordt niet snel opgenomen waardoor de luier al snel gaat lekken.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa 73 - 122 cm3280 ml
LargeJa 92 - 144 cm3255 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Deze luier was verkrijgbaar tot 1 april 2015, daarna heeft Tena deze wegens de vele klachten uit het assortiment gehaald.

Conclusie

Het is ontzettend jammer dat de voorloper van de Tena Slip Original Maxi, de Tena Slip Maxi van de markt verdwenen is. Deze luier is zeker geen verbetering, ondanks dat deze nog deels van plastic is.

Het uitstekende absorptievermogen van de oude Tena Slip Maxi is met deze opvolger verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een marginale luier.

Absorptievermogen: 6
Draagcomfort: 5
Uiterlijk: 4
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 8
Eindcijfer: 5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Jeroen op 2016-02-21

Bagger luier blij dat hij weer van de markt is.


Reactie van: Fokkemaat op 2015-08-10

Dit product raad ik m,n ergste vijand nog niet eens aan, wat een bagger is dit Waar ik wel tevreden mee ben is de dubbele plakstrip


Reactie van: MaikJ op 2015-05-25

Echt heel slecht.


Reactie van: DL Boy op 2015-05-17

Klote luier, hoe haalt Tena het in hun hoofd om zoiets te verkopen en de oude vertrouwde Tena Slip uit het assortiment te halen.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: