Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Plus

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 15-08-2012
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

De Tena Slip is er globaal in drie uitvoeringen: de plus, de super en de maxi.

Onlangs is de nachtluier iets veranderd, maar heeft niks afgedaan aan het draagcomfort van de luier.

Wat ons betreft is dit een van de meest fijne luiers die er zijn. Het absorptievermogen is echt ongekend! De Tena Slip is een mooie witte luier met vier plakstrips die (in tegenstelling tot veel andere merken) hersluitbaar is, dit is afgekeken van de babyluiers. Hij sluit goed aan op het lichaam, met name bij de benen is deze zeer aangenaam. De opvangcapaciteit is zeer goed, maar wees net als bij andere luiers voorzichtig met te snel plassen, er is kans op lekkage omdat het absorptiemateriaal tijd (ongeveer een minuutje) nodig heeft, om alles op te nemen. Ook is de Tena een geschikte luier om de grote boodschap in te doen, want deze heeft opstaande randjes, om verschuiven tegen te gaan.

De luier voelt lekker aan, zacht, de bovenste rand waar de plakstrips dienen geplakt te worden, is wat hoorbaar, maar dat is minimaal, de rest is haast niet hoorbaar, wat het geluidsniveau onder het lopen zeer gering houdt. Het uiterlijk is mooi wit, met een blauwe (dunne) vocht indicator die onder de luier doorloopt naar achter.

Absorbtiecapaciteit

De theoretische absorptiecapaciteit is 2043 ml. Maar in praktijk blijk je er twee tot drie keer flink in te kunnen plassen, maar wees net als bij andere luiers voorzichtig met te snel plassen, er is kans op lekkage omdat de luier tijd (ongeveer een minuutje) nodig heeft, om alles op te nemen...

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa50-80 cm1430 ml
MediumJa70-120 cm2043 ml
LargeJa100-150 cm 2161 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Tena is vrijwel bij elke (dititale) apotheek en medisch speciaalzaak uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat je na betaling je luier zo mee kan nemen. Bovendien heeft haast iedere apotheek proefpakketjes.

Conclusie

Absorptievermogen: 9
Draagcomfort: 9
Uiterlijk: 8
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 9
Eindcijfer: 8

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Jeroen op 2016-02-21

Hier ben ik vroeger mee begonnen, was iets dunner dan de Maxi.


Reactie van: sander op 2012-12-21

Ik heb vandaag een pak Tena broekluiers plus(large) gekocht. Maar gelijk aangetrokken toen ik thuis was. De luier zit erg confortabel en de maatvoering is perfect. ik ben een abdl en ik heb al verschillende merken geprobeerd,deze vind ik helemaal perfekt.


Reactie van: cindy op 2009-12-11

ik vind luiers dragen heerlijk, als ik thuis ben trek ik gelijk een luier aan,dan pak ik een klein speelgoed autootjes en dan rijd ik over mijn natte luier die ik aan heb,een soort via duckt.


Reactie van: Jean op 2008-10-03

De Tena Slip is mijn favoriet, wel dun maar toch veel zekerheid. De strips zijn hersluitbaar. De Tena is makkelijk om te doen, de plakkers op de juiste plaats. Bij andere merken is het niet altijd makkelijk om de plakkers op de juiste plek te plakkn.


Reactie van: tena op 2005-05-28

Een lekker niet al te dikke luier die toch redelijk wat opneemt, ideaal voor beginnende dl als ik


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: