Company Logo

Inloggen

Luiertest

Abena Abri Form X-Plus M4

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 18-10-2013
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Abri-Form
Website: www.abena.nl

Algemeen

De "Abena Abri Form X-Plus M4" is in twee versies verkrijgbaar, een versie met een plastic buitenlaag en een versie met een cottonfeel buitenlaag. Deze beschrijving gaat over de plastic versie.

De luier is een aangenaam dikke luier die toch redelijk discreet onder een spijkerbroek gedragen kan worden, hij kraakt minimaal en kan bijzonder veel opnemen, wat de luier dus bij uitstek geschikt maakt om buitenshuis te dragen.

Een klein minpuntje is dat de luier aan de achterkant heel soms open scheurt na een onrustige nacht, of als de luier gewoon te strak omgedaan is.

De plakstrips zijn eenmalig te heropenen en te hersluiten, waarbij er een laag plakkers op de luier achterblijft.

De Abri-Form is een prettig alternatief voor de Tena Slip. De luier is hersluitbaar, voelt lekker dik aan en is kwalitatief gewoon een erg goede luier.

Absorbtiecapaciteit

De absorptiekwaliteit van deze luier is uitstekend. De luier kan ontzettend veel opnemen en het kost weinig tijd voordat de luier weer redelijk droog aanvoelt. Hierdoor is de luier geschikt om in de nacht te dragen, of overdag tijdens het winkelen of een uitgebreid ab-spel.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa60-80 cm2200 ml
MediumJa70-110 cm3570 ml
LargeJa100-150 cm3800 ml
Extra LargeJa110-170 cm4100 ml

Verkrijgbaarheid

De cottonfeel versie is tegenwoordig gewoon verkrijgbaar, de plastic versie zal via de beter gesorteerde internetwinkels besteld moeten worden.

Conclusie

Abena Abri Form X-Plus M4 zal altijd wel een van onze favoriete luiers blijven zolang deze ook nog verkrijgbaar is in de plastic uitvoering.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 7
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 8

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Eric op 2012-08-26

Ik ben AB vader en mijn vriendin is zeer tevreden met deze luier. Als ze hem aan heeft dan voelt ze zich als een baby. Ze heeft het liefst de hele dag een speen in en ik verzorg haar. Het is heerlijk om de rol van AB vader te spelen.


Reactie van: Pamperboyke op 2010-12-07

Hai ben een dl diaperboy uit ovl vind dit een zeer goeie luier zit goed en lekker dik..en valt goed op ook...


Reactie van: david op 2009-10-09

Het is een goed passende luier. En het is een goede door slaap luier. Het is een top incontentieluier!!!!


Reactie van: luierstriek op 2009-01-05

mooie luier de pasvorm is prima ik wil geen andere luier meer


Reactie van: Sebas op 2008-12-28

Goeie luiers maar hellaas de plakstrips laten soms heel snel los maar toch het zijn wel goeie luiers net zo goed als die van Lille .en omdat ik ook nog incontinent bent nemen ze zeer goed op .


Reactie van: Guido op 2008-08-26

Ik draag deze luier ontzettend graag, en ik zal 'm ook blijven dragen. Het is mijn favoriete luier. Voelt fijn aan, en kan ook heel veel hebben.


Reactie van: luierboyleuven op 2008-07-14

heb ook al veel luiers gedragen en vind deze abriform XPLUS ook wel de beste die er is en draag deze graag onder een jeansbroek en kan er ook ganse nacht ongestoord mee verder slapen ook al is deze nat


Reactie van: gerrit op 2008-06-02

Heb verschillende luiers uitgeprobeerd en voor mij geen betere dan de ABENA X PLUS zowel voor overdag als snachts.Daarna komt de Absorin exelent 1022 is ook heel goed zeker nu ze allebei de buiten kant van een katoen laag voorzien zijn.


Reactie van: fluit op 2008-03-20

Heerlijke luier. Zit echt heerlijk sluit perfect af. En lekker dik. Neemt heel erg veel op. Wil echt niets anders meer.


Reactie van: Erwin op 2007-02-06

Abri-Form X-Plus Medium Pasform goed. Draagt echt fijn. Geen doorslaapluier. Als die nat is dan klontert deze. Absorptievermogen: 9 Draagcomfort: 8 als die droog is. Uiterlijk: 5 Discretie: 4 Verkrijgbaarheid: goed Eindcijfer: 6.5 Absorin 1022 Zit prettig echt doorslaapluier behoeft geen inlegger allerbeste nachtluier super goed. Absorptievermogen: 9+ Draagcomfort: 9 Uiterlijk: 5 Discretie: 6 Verkrijgbaarheid: 7 Eindcijfer: 7.5 In het algemeen mogen alle luiers wel dikker. Uiterlijk: of Standard wit of wat kleur rijker.


Reactie van: bas op 2004-10-07

Ja de Abri Form X Plus is echt super!! Lekker dik. Ik vind het een lekkere grote luier. Toen ik deze voor het eerst probeerde viel mij gelijk de dikke prop op tussen mijn benen. Geweldig. Je moet hem niet onder een jeans in het openbaar dragen als je niet wilt dat mensen zien dat je luiers draagt. Deze luier absorbeert enorm veel. Ik vind het de allerbeste nachtluier. Sinds ik deze luier 's nachts draag voel ik me helemaal veilig en ben sindsdien nooit mer droog 's ochtends en dat is wat ik altijd al wilde. Ik geef deze luier een 9. Wel vind ik het jammer dat de plakkers minder zijn dan die van de Tena, want die zijn wel super goed.


Reactie van: peter op 2004-08-19

Perfecte luier die ik boven Tena plaats. Deze luier neemt veel meer op en het plastic zweet niet door zoals bij Tena. Daar moet je altijd een plasticbroekje bij aan. Verder vind ik dat Tena net zolang is veranderd dat ie niet meer echt fijn draagt als die goed nat is. Dan klontert de inhoud nogal en dat zit onprettig. En als je een echte doorslaapluier wil dan moet je Absorin Plus eens nemen. Ik geef deze luier een 8,5.


Reactie van: Ronald op 2004-08-02

Dit is naast de Tena Slip Maxi mijn favoriete luier. Nu de Tena Slip dunner is geworden ben ik ook van plan om definitief op de Abri Form over te stappen. Ik hou nu eenmaal van dikke luiers.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: