Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Maxi ConfioAir

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 30-05-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

Tena Slip Maxi ConfioAir is onlangs in de plaats gekomen voor de Tena Slip Original Maxi en is eigenlijk de vervangen van de aloude Tena Slip Maxi. Helaas is Tena met deze luier definitief overgegaan op de uitvoering in cottonfeel. In de afgelopen jaren hebben we vooral de oude Tena Slip Maxi gedragen en waren dan ook erg benieuwd naar de versie met de cottonfeel buitenkant.

De eerste indruk van de luier is dat de dunne zijkant van de Tena Slip Original niet bij de luier is toegepast. Hierdoor lijkt de luier al meteen een stuk steviger en voelt de luier ook niet zo fluffy aan.

Het oude systeem van de tapelandingzone is vervangen door een soort klittenband, waardoor de luier ook weer meerdere keren te heropenen en te sluiten is.

Absorbtiecapaciteit

Het absorptievermogen van de luier is prima te noemen. de Tena Slip past prima en sluit goed aan op het lichaam, waardoor de kans op lekken ook minimaal is.

De luier bevat uiteraard ook openstaande randjes (plasgoot) waardoor urine de mogelijkheid krijgt om door de luier opgenomen te worden, zonder meteen uit de luier te lopen.

Tena geeft aan dat de luier ruim 3,5 liter op kan nemen en hoewel dat natuurlijk een theoretische capaciteit is, hebben we er wel vertrouwen in dat de luier behoorlijk wat kan hebben zonder meteen door te lekken.

De buitenlaag lijkt ook minder door te slaan dan bij andere cottonfeel luiers.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa73 - 122 cm3680 ml
LargeJa92-144 cm3680 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Omdat Tena een van de meest geleverde luiers in Nederland is, is ook de Tena Slip Maxi ConfioAir bij de meeste webwinkels wel verkrijgbaar.

Conclusie

Met de Tena Slip Maxi ConfioAir is Tena definitief overgegaan op cottonfeel luiers en is de geliefde Tena Slip Maxi met plastic buitenlaag van de markt verdwenen.

Hoewel we nog steeds geen liefhebber zijn van de katoenachtige buitenkant, valt deze luier mee. Hij is nog steeds discreet te dragen en kan bijzonder veel hebben.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 6
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 8
Eindcijfer: 7

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Cora op 2015-08-18

Waardeloze luier die confio air. Hij lekt. Geef mij maar die oude!


Reactie van: Rael op 2015-06-18

Heerlijke luier, zacht, goede pasvorm, geen gekraak en hij zwelt zo lekker op in natte toestand.


Reactie van: Ronald op 2015-06-17

Dus dit is de nieuwe Tena Slip, jammer...


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: