Company Logo

Inloggen

Luiertest

Fabine Exclusive (2015)

Buitenkant: Printed

Datum Test: 31-05-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Fabine
Website: www.buntewindel.de

Algemeen

De Fabine Exclusive uit Duitsland, ook wel bekend onder de naam BunteWindel is een speciaal voor de adult baby gemaakte luier met een kinderlijke opdruk.

Toen dit soort luier voor het eerst op de markt kwamen, ging het vooral om de leuke print op de luier en was de kwaliteit verder vrij slecht. De laatste tijd zie je echter dat de kwaliteit van dit soort luiers sterk verbeterd is, wat ook te merken is bij deze luier.

Opvallend is dat de luier is voorzien van een goede tapelandingzone, waardoor de luier meerdere keren geopend en gesloten kan worden, de plakkers zijn goed, scheuren niet en blijven ook prima op hun plek zitten.

Het uiterlijk van de luier bevat een aantal kleine tekeningetjes van flesjes, babietjes, bloemetjes en opvallend is ook dat daartussen het webadres van de fabrikant afgedrukt is. Dit is overigens niet storend.

Absorbtiecapaciteit

De pulpmat van de luier ziet er bij het openen van de luier prima uit. Uiteraard zijn er ook lekrandjes aanwezig, waardoor je al meteen het idee hebt dat de luier professioneel is uitgevoerd en ook voorbereid is op hetgeen komen gaat.

De luier absorbeert vrij snel, waardoor je een droog gevoelt houdt na het plassen. De pulpmat klontert niet, waardoor de luier ook netjes in model blijft.

Hoewel we niet tot het uiterste zijn gegaan, verwachten we wel dat de luier redelijk in de buurt komt van wat de fabrikant aan absorptievermogen heeft opgegeven.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80-110 cm2500 ml
LargeJa110-140 cm2700 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De luier komt uit Duitsland en is verkrijgbaar via de website www.buntewindel.de en in de beter gesorteerde webwinkels.

Conclusie

De Fabine Exclusive is een uitstekende luier voor de adult baby en uitermate geschikt om te gebruiken in een adult babyspel. Daarnaast is de luier niet te dik en daarom ook prima om buitenshuis te dragen.

Het absorptievermogen van de luier is uitstekend en de luier kan dan ook goed gedragen worden in de nacht.

Absorptievermogen: 8
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 7
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 7,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Ronald op 2015-06-17

Ja, ik vind dit ook een erg leuke luier


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: