Company Logo

Inloggen

Luiertest

Tena Slip Basic Super

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 29-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Tena
Website: www.tena.nl

Algemeen

De meesten zijn wel bekend met de Tena Slip Maxi, maar Tena heeft ook nog een veel lichtere versie, de Tena Slip Basic Super, die qua uiterlijk niet doet vermoeden dat het om een Tena-luier gaat.

De luier is mooi wit en heeft in kleine letters het type op de luier staan. Verder is deze luier uitgevoerd met de bekende tape-landing zone, waardoor de luier makkelijk open en dicht te maken is, zonder dat de tape achter blijft op de luier, of dat je de luier kapot maakt. Uiteraard verliest de tape na een tijdje ook aan kracht, maar de luier kan diverse keren zonder problemen worden geopend en gesloten.

Het draagcomfort is ook prima, de luier snijdt niet in de liezen en zakt niet af, al kan dat natuurlijk per persoon verschillend zijn.

Absorbtiecapaciteit

Deze luier is de luier met het kleinste absorptievermogen van Tena. De luier is dus niet geschikt om lang te dragen en veel in te plassen, maar kan toch vrij veel hebben. Op de een-of-andere manier slaagt Tena er in om plas goed door de luier te verdelen.

Door de bekende plasgoot, de opstaande randen aan de zijkant van de luier, zal de luier ook niet zo snel gaan lekken als er veel achter elkaar in geplast wordt. Geef de luier wel even de tijd om alles goed op te nemen.

De luier klontert niet zo snel als sommige andere luiers en gaat ook niet hangen tussen de benen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
SmallJa56 - 85 cm
MediumJa70 - 118 cm2310 ml
LargeJa92 - 144 cm
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De Tena Slip Basic Super is net als de Tena Slip Maxi verkrijgbaar in de meeste webwinkels.

Conclusie

Deze luier is een prima luier om overdag discreet te dragen. Voor langdurig gebruik is deze luier niet geschikt en zal je moeten uitwijken naar een zwaardere luier.

Een groot pluspunt van deze luier is de mooie witte kleur, zonder vreemde motiefjes of maataanduidingen.

Absorptievermogen: 6
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 8
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 8
Eindcijfer: 7

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: