Company Logo

Inloggen

Luiertest

Barme Slip Super

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 15-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Depend
Website:

Algemeen

De afgelopen jaren hebben we veel soorten luiers geprobeerd en dachten we redelijk bekend te zijn met alle merken die er zijn. Tot we deze luier tegen kwamen. De Barme Slip is een luier uit de Depend fabriek. Hij is vooral goed verkrijgbaar in Duitsland.

De luier ziet er prachtig wit uit en doet denken aan de Amerikaanse Attends, afgezien van het aantal plakkers. De luier heeft net als de meeste luiers twee plakkers aan beide kanten, die bovendien ook nog een keer losgemaakt kunnen worden, waarbij de onderste laag van de plakkers op de luier achter blijft.

De luier heeft een elastische laag aan de voor- en achterkant van de luier, waardoor hij niet zo snel zal snijden op de buik.

Aan de benen sluit hij uitstekend af en de pasvorm is, in ieder geval voor de maat medium, uitstekend te noemen.

Absorbtiecapaciteit

De Barme Slip absorbeert vrij snel en ondanks het relatieve absorptievermogen blijft de luier toch vrij lang droog aanvoelen.

Voor de maat medium geeft de fabrikant aan dat deze tot 2 liter kan absorberen, uiteraard is dit alleen bij het volledig gebruiken van de luier, iets dat je in de praktijk niet altijd voor elkaar zult krijgen.

Een nadeel van de luier is dat hij erg gaat hangen als hij nat is en ook de pulpmat gaat samenklonteren. Daarom is het dragen van een romper of een onderbroek over de luier wel aan te raden.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa70 - 110 cm2000 ml
LargeJa100 - 150 cm 2300 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De verkrijgbaarheid van deze luier bij de gewone Nederlandse internetapotheken is slecht, uiteraard is deze bij de wat beter gesorteerde webwinkels wel leverbaar. Voor de medium zitten er 20 in een pak (nov 2014).

Conclusie

De mooie witte kleur van de Barme Slip Super spreekt ons erg aan, dus voor het oog van een luierliefhebber zal deze luier hoog scoren. Het grote nadeel van deze luier is dat hij ontzettend gaat uitzakken en de luier dus gedragen dient te worden in combinatie met een romper, wat natuurlijk ook wel weer een voordeel kan zijn.

Wat ons betreft is het leuk om de luier een keer te proberen, maar daar laten we het ook bij.

Absorptievermogen: 7
Draagcomfort: 7
Uiterlijk: 8
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 7

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Pascal op 2015-05-31

Mooi wit van kleur (of eigenlijk geen kleur) maar verder kan ik niet veel positief over de luier zeggen.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: