Company Logo

Inloggen

Luiertest

IndaSlip Dermo Maxi

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 31-12-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant:
Website: Onbekend

Algemeen

De IndaSlip Dermo Maxi is niet echt een heel dikke luier maar voldoet wel aan de gebruikelijke standaarden. Hij heeft een plastic buitenkant, ziet er ook echt uit als luier kan door zijn 4 plakstrips goed strak op het lichaam worden vastgemaakt.

Nadeel is wel dat de luier geen elastische waistband heeft waardoor de pasvorm na wat langer dragen wel wat minder goed wordt. De luier gaat daardoor een beetje hangen als hij wat natter wordt en het natte gevoel is ook goed merkbaar. Het absorptievermogen is best goed te noemen maar het vocht verspreid zich niet echt heel goed over het absorptieoppervlak. Daardoor wordt de luier niet optimaal gebruikt en na 3 keer plassen moet hij wel uit. Lekken doet de luier overigens niet.

De luier is wel hersluitbaar maar een tweede keer plakken de plakstrips niet echt goed meer.

Absorbtiecapaciteit

Deze luier heeft een doorsnee absorptievermogen. De luier is dus niet geschikt om lang te dragen en veel in te plassen, maar kan toch vrij veel hebben.

Door de bekende plasgoot, de opstaande randen aan de zijkant van de luier, zal de luier ook niet zo snel gaan lekken als er veel achter elkaar in geplast wordt. De luier klontert niet zo snel als sommige andere luiers maar gaat wel hangen tussen de benen. Een rompertje over de luier dragen is wel gewenst.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80 - 125 cm2400 ml
LargeJa110 - 150 cm3000 ml
Extra LargeJa140 - 170 cm3400 ml

Verkrijgbaarheid

De luier is in de medische speciaalzaken wat lastig te vinden, maar online is hij wel te vinden.

Conclusie

Deze luier is een prima luier om overdag discreet te dragen. Voor langdurig gebruik is deze luier niet geschikt en zal je moeten uitwijken naar een zwaardere luier.

Een pluspunt van deze luier is de mooie witte kleur, zonder vreemde motiefjes of maataanduidingen. Nadeel is dat de pasvorm slechter wordt naarmate de luier meer vocht opneemt.

Absorptievermogen: 6
Draagcomfort: 6
Uiterlijk: 7
Discretie: 8
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Incomannetje op 2015-05-25

Leuke luier, maar voor mij niet voldoende bescherming, ik ben inco.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: