Company Logo

Inloggen

Luiertest

Molicare slip Premium Soft

Buitenkant: Cotton-feel buitenlaag

Datum Test: 25-05-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant: Hartmann
Website: nl.hartmann.info

Algemeen

De afgelopen jaren hebben we de luiers van Hartmann vermeden, we waren nooit een fan van de lelijke opdruk en vonden dat de luier al snel uit model raakte. We waren daarom ook benieuwd hoe de kwaliteit geworden is na de overgang op de katoenen buitenkant. Zou Hartmann de luier verbeterd hebben?

Na het openvouwen van de luier was er de eerste teleurstelling. De zijkant van de luier is bijzonder dun, waardoor je moet oppassen bij het omdoen van de luier om hem niet kapot te trekken.

De luier bevat (net als de meeste luiers tegenwoordig) geen tapelandingzone meer, maar heeft een sluitsysteem van klittenband, waardoor de luier meerdere keren heropend en gesloten kan worden, iets dat welkom blijkt te zijn bij het dragen van de luier, omdat hij snel gaat hangen.

Het uiterlijk van de luier bevat twee paarse strepen, iets dat niet bezwaarlijk is, alhoewel het niet veel toevoegt.

Absorbtiecapaciteit

De Molicare slip Premium Soft is niet de zwaarste luier uit het Hartmann-assortiment. De luier kan ongeveer 2 liter opnemen, wat naar ons idee met moeite ook wel gehaald kan worden.

Wat mee stoorde bij deze luier is dat de pulpmat al heel snel gaat klonteren en daardoor veel pulp uit de pulpmat naar beneden zakt en de luier dus gaat hangen.

Het doorslaan van vocht door de katoenen buitenlaag lijkt mee te vallen.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa70 - 120 cm2000 ml
LargeJa100-150 cm2100 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De luiers van Hartmann zijn veel verkocht in Nederland en daarom verkrijgbaar via de meeste webshops.

Conclusie

Toegegeven, we zijn nooit echt een fan geweest van de luiers van Hartmann, de plastic uitvoering voelde al nooit prettig aan, leek erg snel te gaan stinken en de plakkers waren slecht.

Hartmann heeft wat ons betreft met de Molicare slip Premium Soft laten zien deze stijl door te zetten in de cottonfeel luiers.

Absorptievermogen: 6,5
Draagcomfort: 6,5
Uiterlijk: 6
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 7
Eindcijfer: 6,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Tom op 2015-07-18

Ik draag dezen nu al een tijdje omdat dit de (bijna) einengen luier zijn dat ik kan vinden bij mij . En die klontjes zijn inderdaad vervelend


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: