Company Logo

Inloggen

Luiertest

MyDiaper Comfor Slip

Buitenkant: Printed

Datum Test: 27-09-2015
Geteste maat: Medium

Fabrikant:
Website:

Algemeen

MyDiaper Comfor Slip is een printed luier, speciaal op de markt gebracht voor luierliefhebbers en adult babies. De print is niet heel bijzonder maar door het kleurgebruik van licht blauw en roze geschikt voor gebruik door zowel mannen als vrouwen. De luier voelt niet zo heel dik als je hem vast hebt en dat blijkt ook bij gebruik. De absorptiecapaciteit is dramatisch slecht.

De luier is voorzien van 4 plakstrips maar de bovenste zitten in het middendeel van de luier zodat ze bij het vastplakken niet bovenaan kunnen worden bevestigd en er zeker 5 centimeter van de bovenkant van de luier "overhangt. Hij lijkt dan ook meer geschikt voor het vrouwelijke lichaam dan dat van de man.

De plakstrips zelf zijn overigens wel van goede kwaliteit en hersluitbaar. De luier heeft ook een elastiek aan de bovenkant voor de pasvorm maar door het ongelukkige plaatsen van de plakkers heeft dit niet veel effect. De luier kraakt ook niet en voelt mede door dat hij zo dus is niet echt goed.

Absorbtiecapaciteit

De luier kan bijzonder weinig hebben. 2 normale plasjes gaat nog wel maar bij de derde gaat hij onherroepelijk lekken.

De luier klontert ook niet wat een teken is dat het aborpiemateriaal niet goed in staat is om het vocht op te nemen. Het vocht wordt daarom ook niet goed verdeeld en dus wordt niet het hele luieroppervlak goed gebruikt. Alles "zakt" naar beneden.

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa80 - 125cm2100 ml
LargeJa115 - 155 cm2300 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

Printed luiers zijn over het algemeen verkrijgbaar in de wat beter gesorteerde webshops voor DL en ABs.

Conclusie

De MyDiaper Comfor Slip is zeker niet de meest geschikte printed luier voor luierliefhebbers en adult babies. Het kinderlijke motief voegt wel iets toe maar omdat de kwaliteit van de luier zo benedenmaats is, is de kans dat je je gaat ergeren aan de luier groter dan dat je er plezier van hebt.

De luier is wel geschikt voor korte periodes en wellicht kan het nog helpen er een inlegger in te dragen om zowel de absorpiecapaciteit als het draagcomfort wat te vergroten. De luier is waarschijnlijk geschikter te dragen voor vrouwen dan voor mannen.

Absorptievermogen: 4
Draagcomfort: 5
Uiterlijk: 7
Discretie: 7
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Diapie op 2016-02-21

Ziet er leuk uit, maar vind hem ook niet zo goed.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: