Company Logo

Inloggen

Luiertest

ComfiCare M10

Buitenkant: Plastic buitenlaag

Datum Test: 28-11-2014
Geteste maat: Medium

Fabrikant: ComfiCare
Website: http://www.comficare.de/nl/

Algemeen

De Comficare is een redelijk nieuwe luier op de markt. De luier is erg dik en daarom niet geschikt om discreet onder je kleding te dragen.

De luier blijkt ook flink te kraken, dat is deels te verklaren door de stugge zone waar de plakstrips op kunnen worden vastgemaakt. Deze is uitermate geschikt om de plakkers meerdere keren op vast te plakken, zonder kracht te verliezen, of erger, de luier te vernielen. Daar is dus over nagedacht!

De pasvorm van de Comficare is uitstekend te noemen, al blijft dat natuurlijk een persoonlijk iets. In de liezen heb je geen last van de luier als je hem strak omdoet, iets dat bij andere merken snel een probleem kan zijn, vooral als je een luier lang draagt.

Bij het omdoen van de luier kun je de plakstrips aan beide kanten perfect plaatsen door gebruik maken van aanwijzingen op de voorkant van de luier. Hierop staat een waarde 1 tot en met 4 die je kunt gebruiken om de plakstrips aan beide kant op dezelfde afstand te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de luier scheef gaat zitten.

Absorbtiecapaciteit

De theoretische absorptiecapaciteit is 4400 tot 4600 ml en dat is van alle luiers die we tot nu toe geprobeerd hebben het hoogste dat we tegen zijn gekomen.

In de praktijk blijkt de ComfiCare inderdaad behoorlijk veel te kunnen hebben. De luier absorbeert vrij snel en verspreidt vochtigheid snel door de luier heen. Helaas gebeurt het na een tijdje toch dat de luier een beetje gaat hangen en minder straks om je lijf zit. Hierdoor verzadigt het middenstuk van de luier vrij snel.

Of de theoretische absorptiecapaciteit hierdoor gehaald kan worden weten we nog niet, maar de luier kan ongelooflijk veel hebben.

Maar in praktijk blijk je er twee tot drie keer flink in te kunnen plassen, maar wees net als bij andere luiers voorzichtig met te snel plassen, er is kans op lekkage omdat de luier tijd (ongeveer een minuutje) nodig heeft, om alles op te nemen...

Maten

Onderstaande tabel laat zien welke maten verkrijgbaar zijn, en wat de door de fabrikanten opgegeven maximale capaciteit is. In de praktijk zal dit vaak een stuk lager liggen.

MatenVerkrijgbaarMaatAbsorbtievermogen
Extra Small
Small
MediumJa70-100 cm4400 ml
LargeJa100-150 cm4600 ml
Extra Large

Verkrijgbaarheid

De Comficare M10 is verkrijgbaar in een verpakking van 12 stuks via de bekende webwinkels.

Of deze luier ook via apotheken verkrijgbaar is, is ons nog niet bekend.

Conclusie

Heel soms kom je een luier tegen die je stoutste verwachtingen overtreft, de Comficare is er zo eentje. De luier is heerlijk dik en kan echt heel lang gedragen worden zonder door te gaan lekken. Veel luiers beloven dat, maar de Comficare maakt dit echt waar.

De geweldige pasvorm en de mogelijkheid om de luier meerdere keren te heropenen maakt deze luier tot het beste wat er naar ons idee momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Oh ja, hebben we ook al gezegd dat hij een plastic buitenlaag heeft en heerlijk dik is?

Absorptievermogen: 9
Draagcomfort: 8
Uiterlijk: 9
Discretie: 5
Verkrijgbaarheid: 6
Eindcijfer: 8,5

Meningen van anderen

Klik hier om jouw mening te geven

Reactie van: Ronald op 2015-06-17

Superluier!


Reactie van: Pascal op 2015-05-31

Geweldige luier, maar zou nog wel dikke mogen!!!


Reactie van: DL Boy op 2015-05-17

Superdikke luier, wel wat duur, maar daar staat tegenover dat je met deze luier niet zo vaak hoeft te verschonen en het per saldo toch weer mee valt met de prijs. Echt een aanrader.


Reactie van: Wouter op 2015-05-15

Van alle luiers die ik de afgelopen jaren geprobeerd heb is dit toch echt wel mijn favoriet. Ik hoop dat ze deze nooit van een katoenen buitenkant gaan voorzien, dat zou zo zonde zijn.


En wat vind jij?

Naam:
Leeftijd:
Mening: