Company Logo

Inloggen

Infantilisme

Infantilisme is een term die wordt gebruikt voor volwassenen (en soms ook tieners) die de innerlijke drang hebben zich te gedragen als baby, peuter of kleuter. Het (willen) dragen (en al of niet deels gebruiken) van luiers is meestal een wezenlijk onderdeel.

Dit verlangen komt bij mannen beduidend vaker voor dan bij vrouwen. In de psychologie wordt dit verschijnsel ingedeeld bij de parafilieën en in principe als onschadelijk beschouwd.

Infantilisme heeft niets te maken met kinderen, er is geen enkel verband met pedofilie: een infantilist heeft geen seksueel verlangen naar kinderen, hij heeft een (seksueel) verlangen om zelf een kind te zijn.

Een typische infantilist is zich bewust geworden van zijn verlangen tussen het vijfde en achtste levensjaar. In die periode vindt vaak een trigger event plaats waardoor het kind zich er ineens van bewust wordt dat het er naar verlangt een luier om te hebben. Een trigger event kan zoiets eenvoudigs zijn als het zien van een baby of peuter in een luier. Na dit trigger event is het verlangen meestal latent aanwezig totdat de puberteit intreedt. Tussen het tiende en veertiende levensjaar beginnen fantasieën over luiers een steeds prominentere plek in te nemen in de gedachtewereld van het kind. Mogelijk worden fantasieën vanaf dat moment ook nagespeeld.

Een voorbeeld is het leeftijdsspel (ageplay) waarbij de deelnemer speelt weer kind te zijn, en het kind in zichzelf alle ruimte geeft. De meeste gaan naar de zuigelingen- of peuterleeftijd terug. Als het spel met iemand anders wordt gespeeld, dan zal de een de rol van de ouder/verzorger op zich nemen, terwijl de ander zich in de kinderrol inleeft. Vaak zal men het doel hebben één bepaalde, belangrijke fantasie na te spelen, zoals gestraft worden door een luier om te krijgen. Mensen die dit spel spelen noemen we adult baby’s (volwassen baby’s) of teenbaby’s (tiererbaby’s).

Veel infantilisten voelen zich eenzaam en geïsoleerd met deze gevoelens. Ook kan men zichzelf als abnormaal beschouwen, op jonge leeftijd denk je vaak dat je de enige bent met deze gevoelens, maar met de komst van internet is het eenvoudig geworden om te ontdekken dat dat niet zo is. Er zijn naar schatting wereldwijd ruim 18 miljoen mensen met deze gevoelens! Onze website probeert je alle mogelijke informatie met betrekking tot dit onderwerp te geven zodat je het gevoel voor jezelf een plekje kunt geven.

Heb je vragen dan stel ze gerust. Met onze ervaring kunnen we je misschien een beetje op weg helpen?